Review: De Perifit als tool voor het trainen van je bekkenbodem

Na 3 bevallingen is mijn bekkenbodem niet meer wat het geweest is. Menig kegel- oefening sessie heeft niet mogen baten en uiteindelijk ben ik in mijn oefeningen gestagneerd. Nu kon ik aan de slag met de Perifit om deze te testen als bekkenbodem trainer. Is dit gewoon een grappige gadget, of een serieuze tool om je bekkenbodem weer in orde te krijgen? Ik heb het voor je uitgezocht

De controller voor deze training game van de Perifit

Er is een ding dat me wel verraste na baby nummer 2… Na het krijgen van een 2e en 3e baby’tje is het elke keer lastiger om die bekkenbodem weer sterk te krijgen. Zo lastig dat het ooit weer kunnen trampoline springen zonder ongemakken een doel is dat bijna onmogelijk nog te behalen is.

Schaamte. Er word zo weinig gesproken over deze milde bekkenbodem problemen bij vrouwen. Urineverlies bij bepaalde activiteiten is natuurlijk niet iets wat je over de daken schreeuwt. En reacties als “Doe er dan wat aan!?” Krijg je al snel te horen. Maar vaak is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Waarom is het zo belangrijk om een gezonde sterke bekkenbodem te hebben?

Je bekkenbodem vormen een stevige fundering voor je organen! Je bekkenbodem spier is geen enkele spier maar een volledige groep gelaagde spieren die meerdere functies hebben. Zo zorgen je bekkenbodem spieren ervoor dat je organen  op hun plek in je buik blijven zitten. Ze vormen een soort trampoline waar je blaas, baarmoeder en darmen op rusten. Als die spier te zwak word dat kunnen die organen (zeker na een zwangerschap) gaan verzakken als je ouder wordt met grote gevolgen van dien.

Ophouden van je plas! Je bekkenbodem moet gezond genoeg zijn om je plas op te houden als je rent, schrikt, springt en danst. Als dat niet het geval is dan is het raadzaam om die spieren te checken. Meestal na een bevalling blijkt dat deze verzwakt zijn. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat je zwangerschapshormonen ervoor gezorgd hebben dat die spieren slapper werden zodat je baby eruit zou kunnen komen. Maar nu is het fijn als ze weer sterk genoeg worden om je plas gewoon altijd op te houden, zelfs als je trampoline springt.

Een te sterke of zelfs een verklapte bekkenbodem kan problemen gaan geven. Omdat niet alleen de controle van de spanning van je bekkenbodem belangrijk is maar ook je ontspanning van je bekkenbodem is essentieel om geen problemen als urineverlies en blaasontstekingen te krijgen.

En tot slot, een sterke bekkenbodem kan je eigen genot tijdens de seks en je orgasme(s) verhogen. En wellicht ook het plezier van je partner doen toenemen ūüėČ Dus ook daarin is je bekkenbodem een hoofdrolspeler!

Maar wat als je bekkenbodem juist verkrampt is en dat je daardoor klachten ervaart. Ook dat is een mogelijkheid. Vooral bij mensen die bijvoorbeeld paardrijden of door stress hun bekkenbodem te vaak aanspannen. Als je dan gaat trainen kun je het probleem alleen maar erger maken.

Heb je zeer heftige klachten, zoek dat alsjeblieft een bekkenbodem fysiotherapeut. Die kan kijken wat er precies in jou unieke situatie aan de hand is. Dan weet je precies waar je aan moet werken om je klachten te verhelpen.

Heb je nou zoals ik hele milde klachten die duidelijk het gevolg zijn van een zwangerschap of een zwakke bekkenbodem. Dan kun je aan de slag met kegels en bekkenbodem oefeningen.

Kegels. Ok, het klinkt waarschijnlijk spannender dan dat het is. Een sterke bekkenbodem kun je gewoon thuis trainen zonder gadgets of tools. Lees hier op deze yoga website welke oefeningen nuttig zijn voor je bekkenbodem: https://powerflowyoga.nl/basic-yoga/kegel-oefeningen-bekkenbodem/

zoals je kunt zien, tikje saai maar het trainen van de spiergroep is bij veel mensen en in het bijzonder moeders helaas wel nodig.

Tot nu toe was dit je enige optie om deze spiergroep te trainen. Je hebt op de korte termijn geen idee of het effect heeft, of je het lang genoeg volhoud en of je de oefening goed doet. Naast het feit dat de oefeningen zo saai en nietszeggend zijn dat je ze gewoon te vaak vergeet en na een tijdje helemaal niet meer doet. En dat is zonde en zelfs heel schadelijk op de lange termijn.

Meer duidelijke en helder opgesomde informatie en feiten over een verzwakte bekkenbodem kun je vinden op: Thuisarts.nl/ik-ga-bekkenbodemoefeningen-doen

Maar nu is er een tool die je kan begeleiden in je training en die je vooruitgang kan meten. Daarnaast bestaat de training uit het spelen van een game die de trainingen een stuk uitdagender en leuker maakt. Ik mocht de Perifit uittesten en ik ga jullie mijn eerlijke menig geven.

Futurama had het bijna goed… maar de “kegelcizer” van nu ziet er iets subtieler uit.

De Perifit bestaat uit een app die je kunt downloaden op je mobile telefoon en een controller die niet bepaald op de gemiddelde game controller lijkt. Dat is ook niet ze gek, omdat je deze training-game bestuurd met je bekkenbodem. En daarvoor breng je de controller in. Naast dat je met de controller de game kunt besturen kan de controller ook meten hoeveel kracht je hebt in je bekkenbodem spier en hoe goed de spier instaat is weer te ontspannen.

Deze scores sla je op in je game en zo kun je je vooruitgang monitoren. Vooral dat laatste is erg motiverend. Ook al merk je niet direct progressie, na de eerste training-game sessie zie je je score elke keer wat hoger gaan. Dus zelfs subtiele vooruitgang is meteen zichtbaar. Ook je de hoeveelheid kracht en ontspanning in je bekkenbodem kun je testen en meten. En dat maakt het nut van de oefeningen direct tastbaar.

De bekkenbodem training-games worden aangepast aan de soort oefeningen die jij persoonlijk nodig hebt. Het kan dus zijn dat je een zwangerschap achter de rug hebt maar je kan ook de trainingen volgen tegen incontinentie, het verzakken van organen als de baarmoeder of blaas, voor meer seksueel genot of de preventie van het verzwakken van de bekkenbodem. De Perifit zal de oefeningen in de games aanpassen aan hetgeen wat jij het meeste profijt aan zult hebben.

Mijn ervaring met de Perrifit. Ik zag de gadget voorbij komen en ik was direct nieuwsgierig. Zou dit serieus werken om gemotiveerder, vaker en serieuzer kegels te doen!? Toen ik de gadget binnen kreeg viel me direct op dat hij mooi verpakt was. Hij zat in een doosje alsof het een nieuwe telefoon was. De controller is van mooi zacht materiaal gemaakt en is niet groot dus wel echt een comfortabel formaat waar niemand van zal schrikken.

De app is makkelijk te downloaden via de PlayStore op mijn Android Samsung toestel. De app is ook te vinden Apple appStore voor de iPhone gebruikers. Het was binnen een mum van tijd ge√Įnstalleerd en ingesteld. De gebruiksaanwijzing bestond uit een minimaal aantal stapjes en ik was klaar om de eerste meting te doen waarna ik kon beginnen met mijn eerste Game-trainingssessie.

Er zijn veel verschillende spelletjes die voorbij komen die je speelt tijdens een training sessie. Zo is er bijvoorbeeld een spel waarbij je een vogel langs een target lijn moet laten vliegen. Aanspannen is omhoog vliegen en ontspannen is weer omlaag vliegen. De mate van controle die nodig is om de vogel te besturen is serieus een uitdaging waar ik zelf behoorlijk fanatiek in werd. Helemaal zodra je door hebt dat je er echt steeds beter in word. Je eigen record breken in het doel. En super leuk dat je gewoon merkt dat het met de tijd ook gewoon steeds weer opnieuw lukt om je oude record te breken.

Je doet tussen de 1 a 3 keer per week een training sessie van 5 a 10 min. Afhankelijk van je doelen.

Nadelen aan de perifit: Ik had ook zeker wel dagen dat ik dus totaal geen zin had om ookmaar iets in te brengen voor een game of voor een training of voor gewoon helemaal nergens voor. En op die dagen deed ik dus ook zeker geen training met de perifit. Dus wat dat betreft is het best een invasieve manier van trainen. Maar gelukkig is het iets waar je zelf controle over hebt en zelf kunt bepalen wanneer je aan een training met de perifit toe bent. En een offline sessie kegels kun je altijd nog prima erbij doen zonder perifit. En dan kun je daarna bij de volgende game sessie kijken of je kracht weer is gestegen zodat je je highscore kunt verbeteren!!

Al met al zie ik verder alleen voordelen! Mijn motivatie om te trainen is toegenomen. Mijn bekkenbodem kracht is toegenomen. En tot slot: Het trainen van mijn bekkenbodem is in ieder geval geen saaie (verzuimde) verplichting meer.

Mijn oordeel: Is de Perifit perse nodig om je bekkenbodem te trainen? Misschien niet voor iedereen, maar als je struggeld met motivatie om je bekkenbodem te trainen of je je afvraagt of je de kegels wel goed/effici√ęnt doet en of het wel effect heeft!? Ja dan heeft de Perifit zeker een toegevoegde waarde. Meten is weten. En helemaal als het gaat om een compleet onzichtbare spier waarvan je het bestaan niet eens wist voor je kinderen kreeg.

Ik ben in ieder geval blij dat ik’m heb als tool om mezelf weer trampoline-ready te krijgen deze zomer! Mijn kinderen zullen Perifit dankbaar zijn dat mama met ze mee kan springen. Houd mijn insta komende zomer in de gaten! Ik ga het moment ZEKER posten dat ik sta te springen met ze. En dan tag ik het insta profiel van Perifit for sure!

Waar te koop? De Perifit kun je online bestellen op de website van Perrifit. https://eu.perifit.co/

Met de code: wildandboho15 kun je de Perifit bemachtigen met 15% korting. Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee!

 

Denk jij dat de Perifit wat voor jou zou zijn? Heb je vragen? Wat vind je van deze gadget? Heb jij de Perifit al geprobeerd!? Laat hieronder je vraag of reactie achter, ik zal altijd proberen alles te beantwoorden.

Een Spijkermatje, voor ontspanning en pijnbestrijding.

spijkermatje tips

Mijn ervaring met een spijkermatje

Ik heb nu twee weken een spijkermat kunnen uitproberen en ik ga jullie in deze blogpost vertellen wat mijn bevindingen zijn.

Ik hoorde voor het eerst van een spijkermat ooit een paar jaar geleden aan het einde van de yoga les. We waren gezellig met de groep aan het kletsen en mijn instructrice vertelde dat ze elke avond voor het slapen gaan op een spijkermatje lag. Dat werkte ontspannend en had allerlei voordelen. Ik ben toen wel even gaan googelen maar ik vond de matjes een beetje prijzig voor een uitprobeersel. Daarnaast leek het mij een beetje een tijdelijke gadget. En heb er verder ook niet meer over nagedacht.

Een paar maanden geleden kwam ik het weer ergens tegen. Ik had wat last van vermoeide en verstijfde spieren en ik had het gevoel dat zo’n matje me misschien toch wel kon helpen. Toen¬†BrellaVio¬ģ me een maand geleden een matje wilde opsturen om te testen kwam dat dus als geroepen!

Lees hier alles over wat een spijkermatje is, hoe het werkt, wat het doet met je lichaam en of ik je aanraad de investering te doen.

 

spijkermat van dichtbij
spijkermatje draagtas

In het kort: WAT IS een spijkermatje

Een spijkermat is een dun matrasje met daarop ronde knoppen met daarop opstaande punten. Deze puntjes vormen drukpunten als je op het matje gaat liggen. Vaak zit er bij een matje ook een kussen met drukpunten.

Het idee is dat als je op het matje gaat liggen de puntjes in je lijf drukken en zorgen voor doorbloeding. Daarnaast zorgen ze in je lijf een reactie waardoor je lichaam zelf stofjes aanmaakt waar je super rustig van word. Ook voor verschillende verlichting van pijn kan de mat en het kussen blijkbaar verlichting bieden.

De reviews die ik online terug vind bij verschillende spijkermatjes zijn allemaal super lovend. Daardoor werd ik extra nieuwsgierig en gemotiveerd om het zelf eens te proberen! Mensen vinden het heel fijn in verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan, als pauze tussendoor, bij het mediteren of bij het opstaan.

Wat ik er zelf van vond ga ik je hieronder vertellen!

 

spijkermatje voor ontspanning
spijkermatje voor ontstressen

Tested: BrellaVio

 

BrellaVio¬ģ heeft mij een spijkermatje opgestuurd om uit te testen.

We zijn heel erg selectief welke producten we in ons leven willen toelaten en testen alleen brands waar we 100% achter staan! De producten van¬†BrellaVio¬ģ zijn gemaakt van uitsluitend duurzame materialen met oog voor het welzijn van de wereld. Ik was daarom erg nieuwschierig over hoe hun sijkermatje in het gebruik is.

Dit matje  is gemaakt met 100% duurzaam katoen en heeft bpa-vrije drukpunten. De set bestaat uit een matrasje, een kussen, een tussen-laken (handig voor als je de drukpunten in het begin te heftig vind) en een draagtas.

Bij reviews geef ik altijd mijn eerlijke mening, the good and the bad.
Ik heb dit product nu meer dan een maand getest en ik deel graag mijn oprechte bevindingen.

 

Spijkerbed? Als in: Fakir spijkerbed? Stukje historie!

In mijn hoofd zie ik de Fakir van de Eftekling op zijn tapijtje en beelden van oude yogi’s op planken vol spijkerpunten voorbij komen… Niet bepaald iets waarvan ik denk: yes! goed plan, dat ligt vast heerlijk en werkt net zo echt als een vliegend tapijt. Wie heeft in godsnaam bedacht dat dit een goed idee zou zijn!? We duiken heel even in de historie van de spijkermat.

Al duizenden jaren wordt er in Azi√ę met drukpunten gewerkt, denk maar eens aan acupunctuur, reflexologie en Ayurveda.

De geschiedenis van de spijkermat begint waarschijnlijk in China en waait later over naar India, hier word deze techniek vele duizenden jaren door fakirs en yogabeoefenaars gebruikt. Wat voor ons misschien in eerste oogopslag lijkt als een martel/zelfkastijding werktuig werd dit in werkelijkheid gebruikt voor ontspanning en als tool voor meditatie.

Hoe de spijkermat hier in het westen is terechtgekomen is niet helemaal duidelijk . Wat we wel weten is dat we hier in het westen al lang diverse oosterse therapie√ęn¬†en geneeswijzen hebben weten te waarderen.

Vanaf het begin van de jaren 80 verschenen de spijkermatten in ziekenhuizen in Rusland in een vernieuwde vorm.  Daar bleek dat de spijkermat stress verminderde, ontstekingen remde, het immuun van het lichaam versterkte en de genezing versnelde. Zelfs op depressies had het een goed effect. En ook in Zweden hebben ze de mat doorontwikkeld naar een hedendaagse variant.

Die oude fakirmat heeft nogal een weg afgelegd van toen naar nu en is de loop der jaren doorontwikkeld tot de diverse acupressuurmatjes die we nu overal voorbij zien komen. Dus gelukkig geen roestige spijkers in een plankje meer. Dat scheelt!

 

spijkermatje van vroeger
anti stress spijkermatje
spijkermatje ervaring

Voor het eerst op de mat

Ik ben sceptisch maar ook nieuwschierig… Na alle lovende recenties op diverse sites en verschillende merken matjes ga ik een Brellavio matje testen.

Ik ben iemand die niet binnen 2 minuten in slaap valt. ik lig meestal zo’n 45 min wakker te draaien en overprikkeld de dag te herkouwen. Super annoying als je het aan mij vraagt. Daarbij is de spanning in mijn nek en schouders geen grapje. Ik hoop op verlichting met deze mat.

Maar zo veel positive geluiden, kan niet waar zijn. Als iets klinkt als “too good to be true” dan is dat het meestal ook wel. Ik bereid me voor op een teleurstelling, in de stille hoop om toch verrast te worden.

Zodra ik op de mat ga liggen voel ik de puntjes in mijn rug prikken, hmm geen onaangename sensatie. Langzaam word mijn hele rug warm. Mijn altijd racende gedachten drijven naar de achtergrond en ik voel verstilling.

Binnen 5 minuten ben ik aan het snoozen. Na 30 a 40 min. trek ik snel het matje onder me vandaan omdat ik er niet helemaal op in slaap wil vallen op de mat, en val daarna direct in slaap.

Wow, dat werkte goed… Maar wat als ik dit elke dag doe!? Werkt het ook nog na 100 keer gebruiken of went je lijf eraan en word je immuun voor de prikkels? Dan zijn we weer terug bij af natuurlijk. Ik nam de proef op de som.

De afgelopen weken heb ik de mat serieus elke avond gebruikt, dat was geen straf en ik moet zeggen… De meeste knopen zijn uit mijn rug en ik val binnen 15-30 min in slaap. Het effect lijkt juist sneller te komen hoe vaker ik het gebruik. Alsof mijn lijf denkt, “ok, tijd om te slapen! doei”

Daarnaast heb ik een hele nuttige extra toepassing ontdekt die voor mij de kers op de taart is. Voor alle dames:
Ik heb hele heftige menstruatie krampen. Denk aan continue pijnscheuten vergelijkbaar met 5cm ontsluiting wee√ęn tijdens een bevalling. Met de kussen heel laag in mijn onderrug voor 15-30 min. gaf mij echt een moment van verlichting!¬†Pro tip: wissel een warme kruik en de mat af op de heftigste dag. Dat is mijn 2go methode tegenwoordig!

 

 

Hoe werkt het?

De spijkermat¬†bestaat uit hele kleine drukpuntjes die flink in je huid drukken maar ze gaan er zeker niet door je huid heen. Denk maar eens aan die keren dat je op een stoel ging zitten met een relief erin, zoals een rotan stoel of metalen terrasstoel. Als je opstaat zit het patroon van de zitting in rode striemen op je huid… Zo diep gaan de puntjes en niet verder.

Als je op de honderden drukpunten van de mat ligt krijg je verschillende reacties in je lichaam:

1-¬† Door de lichte¬†pijnprikkel en reageert je lijf met de aanmaak van stofjes als¬†oxytocine, endorfine &¬†serotonine. Deze stofjes en “gelukshormonen” maken je helemaal rustig en helpen je dealen met pijn, stress en spanningen in je lichaam en je hoofd.

2- Drukpunten worden geactiveerd die ervoor kunnen zorgen dat bepaalde pijnklachten verminderen en je lichaam zichzelf beter kan herstellen.

3- Doorbloeding word gestimuleerd, je spieren en organen krijgen daar meer zuurstof en afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd. Eigenlijk op dezelfde manier als een massage. Op plekken waar je knopen hebt zitten voel je direct dat het daar gevoeliger is en vaak voel je het op die plekken ook warm worden.

Het gevoel van op de puntjes liggen word verschillend ervaren van persoon tot persoon. Ikzelf vind het helemaal geen pijn doen, eerder een fijn gevoel. Maar ik heb online gelezen dat sommige mensen er echt even aan moeten wennen aan de sensatie van de drukpunten op je huid. Je kunt dan een shirt aan laten, een handoek ertussen doen of een afdek-lakentje gebruiken die bijvoorbeeld bij de BrellaVio mat word geleverd.

 

 

spijkermatje complete set
spijkermatje voor slaap

Wat, Waar en Wanneer gebruik je een spijkermat?

Mensen vinden het gebruik van een spijkermatje fijn in de volgende situaties:

 • Bij Lichamelijke en/of mentale Spanningen
 • Helpt bij het Ontstressen
 • In slaap vallen
 • Vastzittende spieren
 • Kan het zelfhelend vermogen van het lichaam ondersteunen bij Blessures
 • Meer energie geven bij vermoeidheid
 • Pijn en ongemakken verlichten.
 • Helpen ontspannen
 • Het word als tool ingezet bij Depressies
 • Verbeteren van de doorbloeding
 • Het verlicht rugproblemen en spierspanning
 • Verlichten van spijsverteringsproblemen
 • Spanning en emotionele blokkades
 • Menstruatie krampen/pijn in de rug/benen & buik

 

Hoe gebruik je het spijkermatje?

 

De meest gebruikte methode is met je rug op het spijkermatje te gaan liggen.
Dat werkt het beste om te ontspannen:

stap 1– Leg de mat neer op een zachte ondergrond. Denk daarbij aan bijvoorbeeld je bed, een zacht vloerkleed, de bank of het gras.

stap 2– Ga dan lekker op je matje liggen en ontspan. Ik heb gemerkt dat je het beste op het onderste randje van de mat kunt gaan zitten en rol dan naar beneden tot je ligt en je met je nek precies uitkomt bij het kussentje. Neem even een momentje om echt helemaal comfortabel te liggen, wiebel wat heen en weer totdat je helemaal goed en lekker ligt. Ennn exhale…

stap 3– Als je net ligt voel je de puntjes van de mat flink in je rug prikken. De een vind dit een super chill gevoel, de ander vind dit ongemakkelijk of een licht zeurende/prikkelende pijn geven. Het kan ook aanvoelen als een tintelend gevoel. Het behoort dus niet verschrikkelijke pijn te doen! Je moet echt wel kunnen ontspannen. Als dat bij jou wel het geval is leg er dan eerst wat tussen om je lichaam eraan te laten wennen. Draag dan bijvoorbeeld een shirtje of leg er een kleedje tussen.

TIP: Ik vind het zelf altijd fijn om een lekker dekentje of mijn dekbed over me heen te doen als ik op het matje lig.

stap 4РBlijf lekker rustig ademen en na ongeveer 5 minuten begin je een warme gloed te voelen die zich vanuit je rug verspreid door je hele lichaam. Je word langzaam rozig en je merkt dat je lichaam zich ontspant. Pieker gedachten worden naar de achtergrond verdreven en de spanningen glijden van je af.

stap 5– Als je het fijn vind kun je naar behoefte een beetje heen en weer wiebelen of varieren in lighoudingen voor extra druk en massage op specefieke delen van je lichaam. kijk wat JIJ prettig vind.

Vaak krijg je naar een aantal keer een goed idee van wat voor jou persoonlijk goed werkt en welke routine/houdingen ondergrond en moment van de dag je prettig vind om op je spijkermatje te liggen.

Energy boost
Om je lijf in de ochtend te activeren of bij vermoeide voeten kun je het beste op je matje gaan staan of een beetje op je matje voorzichtig heen en weer lopen. Zorg wel dat je een plek hebt om je aan vast te houden, als je een gevoelige plek raakt wil je een armsteuntje in de buurt hebben…

Vlak voor een massage is het gebruik van een spijkermatje echt een aanrader!
Je bent dan alvast lekker zen, je doorbloeding is dan al op gang en je spieren zijn alvast minder stijf. Je gaat de massage in met een kleine voorsprong . Het spijkermatje heeft het voorwerk alvast gedaan! Op die manier benut je je massage optimaal.

 

spijkermatje tegen spanning in rug
Hoe vaak en hoe lang gebruik je je spijkermatje

 

Zo vaak en zo lang jij er behoefte aan hebt. Na minimaal 10 min. per sessie voel je echt goed het effect. Gemiddeld word tussen de 20 en 50 min. als prettig ervaren.  Er is niet echt een maximum aan tijd per sessie maar een hele nacht word over het algemeen wel afgeraden.

Door het gebruik van je spijkermat te incorporeren in je dagelijkse routine kun je optimaal van het effect profiteren. Zo kun je elke avond voor het slapen in bed eerste even op het matje liggen voordat je het matje wegtrekt en meteen in een heerlijk onspannen diepe slaap valt.

Start je dag en activeer je lichaam door een aantal minuten op de drukpunten te staan of lopen. Aan het einde van een lange werkdag kun je je vermoeide voeten even een massage geven door op de spikes te lopen en goed doorbloeden.

Net als de oude Yogi’s kun je proberen te mediteren terwijl je op je spijkermatje zit of ligt. Tijdens je Yoga routine kun je de mat ook bij je handen of voeten neerleggen, je kunt er op zitten of bij je bovenbenen tijdens de cobra, of bij je rug bij de ligende asana’s.

 

Tussendoor Gebruik de mat of het kussen in de loop van de dag door om even een ontspanningsmoment te pakken. Vaak ben je daarna een stuk productiever. Leg bijvoorbeeld het kussen even onder je onderrug of onder je voeten. Of ga gewoon even 10 a 15 minuten  liggen om te ontspannen op het matje als je in de gelegenheid bent. Sluit af met even over de mat te wandelen om jezelf weer helemaal te activeren. Je kan je werkzaamheden hetemaal verfrist weer oppikken.

Lighoudingen op een spijkermat

Er zijn talloze manieren en houdingen om gebruik te maken van je spijkermat. Ik heb hieronder even de meeste basis houdingen voor je toegelicht:

1- liggend

Plat liggend op je rug op het matje met drukpunten met eventueel het kussen met drukpunten onder je nek en achterhoofd. Je gewicht is mooi verdeeld over alle drukpunten. Rustig heen en weer wiebelen en wiegen mag om je rug over de drukpunten te masseren. Als je lekker ligt kun je ook heerlijk stil blijven liggen.

Blijf eerst om te beginnen 4 a 5 minuten even zo liggen in deze eerste positie. En ga dan over een van de volgende houdingen. Bedenk je: Niets moet, alles mag. Het gaat om ontspanning. Blijf goed aan voelen wat jij het meest ontspannend vind.

spijkermatje voor het slapen

2- met opgetrokken benen

Zet vanuit liggende positie je voeten op de grond en blijf even zo liggen.

Het gewicht van je benen drukt je onderrug en stuitje heel licht iets steviger de mat in voor meer druk op de drukpunten daar.

Je kunt ook rustig je knieen naar buiten laten vallen voor een mooie heup opener als je dat fijn vind. in deze houding komen ook weer net even wat andere spiertjes in aanraking met de drukpunten dan anders.

spijkermatje houding voor onderrug klachten

3- met je KNIE√čN¬†naar je borst

Trek vanuit liggende positie je knie√ęn naar je borst toe en blijf even zo liggen.

Het gewicht van je benen drukt je onderrug en stuit steviger de mat in voor meer druk op de drukpunten daar.

Je kunt zelfs nog wat een en weer wiebelen om je onderrug een massage te geven als je dat fijn vind.

Je lage onderrug en uiteinde van je wervelkolom staat in verband met je bekkenbodem spieren, bekkenbeenderen, benen, dikkedarm, blaas, baarmoeder en je gehele wervelkolom.

spijkermatje houding voor meer doorbloeding rugspieren

4- plaatselijke druk

Door je handen of onderarmen onder het matje te plaatsen kun je heel mooi plaatselijk hier en daar extra drug geven waar nodig.

Bijvoorbeeld bij je stuitje en je heupen kan dat fijn zijn.

Helemaal aan de basis van je wervelkolom bevinden zich de “sacral points” deze drukpunten kunnen menstruatie pijn verlichten.

 

spijkermatje houding voor rug

5- Kussentje in je rug

Met een kussentje in je rug krijg je extra plaatselijke drukpunt simulatie in je onderrug. Dit kan liggend op je matje, maar kan ook fijn zijn op de bank of in je bureaustoel.

Daarnaast staan de drukpunten in je midden en onderrug in verband met o.a je maag, nieren, dunnedarm en je alvleesklier.

 

spijkermat kussen in je rug

6- Leg je armen neer boven je hoofd

Door je armen te openen en boven je hoofd gestrekt te laten rusten, openen je schouder bladen iets en worden andere spiertjes door de drukpunten gestimuleerd. Als je altijd veel last hebt van de spieren rond en onder je schouderbladen kan deze houding heel fijn zijn en voor verlichting zorgen.

Dit kan uiteraard met of zonder kussentje in je rug en met gestrekte of gebogen benen. Probeer even uit wat je fijn vind.

 

spijkermat voor spanning tussen schouderbladen

7- lift je bips

Voor meer Stimulatie en doorbloeding van je nek, schouders en het gebied¬†van je schouderbladen kun je met gebogen knie√ęn je voeten plat op de grond plaatsen en je billen omhoog liften.

Meteen voel je dat je gewicht zich volledig verplaatst naar je schoudergebied. Deze houding is heerlijk als je last hebt van veel knopen bij je schouders en gespannen of verkrampte nek en schouders.

 

spijkermat voor spanning bovenrug en schouders

8- onder je benen & voeten

Heerlijk na een lange dag waarbij je veel op je benen gestaan hebt. Ik had er zelf ook baat bij gehad op dagen dat ik rusteloze benen had. Je kunt rechtop zitten met je benen gestrekt voor je op het matje en je voeten op het kussen, of je kunt erbij gaan liggen, mag natuurlijk ook.

Voor meer drukpunt simulatie op de benen en voeten kun je ook nog voorover leunen waarbij je met je arme op je benen of voeten steunt/ drukt. (afhankelijk van je lenigheid en wat je fijn vind.)

spijkermat voor vermoeide benen en voeten

9- lopen/staan

In je voeten zitten een hele hoop spieren, pezen, gewrichtjes, bloedvaten en zenuwuiteinden. Het is dan ook niet gek dat het stimuleren van de doorbloeding hier effect kan hebben op je hele lijf.

Daarnaast is elke plek onder je voet volgens de eeuwenoude chinese voetreflexologie verbonden aan een bepaalde orgaan in je lichaam en kun je de activiteit van het orgaan en het zelfherstellend vermogen van het lichaam via deze drukpunten stimuleren. Misschien is dit wel de verklaring voor de verkwikkende werking van het lopen over de mat. Super interessant! Maar aan de andere kant het is ook wel super gevoelig om te lopen of staan op de spijkermat dus het kan ook hetzelfde effect hebben als een glas koud water in je gezicht, who knows HOE het werkt, maar DAT het werkt dat is een ding dat zeker is!

 

 

Daarnaast zijn er talloze andere houdingen om te ontspannen op een spijker mat . Zittend, liggend, op je zij, op je buik, actieve houdingen of passieve houdingen. Wellicht kan ik ooit een video maken met meer uitleg waar je inspiratie kan opdoen. Maar over het algemeen vormen deze bovenstaande houdingen een goede basis.

 

spijkermat voor vermoeide voeten

Werkt een spijkermat echt!?

Persoonlijk kan ik dit beamen met een volmondig JA! Dit matje is onderdeel geworden bij mijn avondroutine. Piekeren of de dag te veel overdenken is er niet meer bij. Dit bevalt me prima. Dus in mijn ervaring komt deze erdoor met vlag en wimpel.

De overweldigende hoeveelheid aan laaiend enthousiaste recensies online zijn overal te vinden bij diverse spijkermatjes en er zijn zelfs een aantal nederlandse fysiotherapeuten die met de acupressuur matjes werken. In Zweden werken alle fysiotherapeutenmet de spijkermatjes en gebruiken praktisch alle pijnpati√ęnten daar een spijkermatje. Dat zegt denkik wel genoeg…

 

Wetenschappelijk onderzoek naar de werking van een spijkermatje

Een wetenschappelijk onderzoek in 2010 naar de werking van behandelingen met de spijkermat werd uitgevoerd door psycholoog Anette Kjellgren van de Universiteit van Karlstad samen met pijnarts Lena Werngren, verbonden aan de provinciale overheid van V√§rmland, in samenwerking met de pijnkliniek van het Central Hospital in Karlstad. In het 2011 zijn de uitkomsten van het onderzoek gepubliceerd in het ‚ÄĚAlternative Medicine Studies‚ÄĚ scientific journal.

Zelfs nu.nl schreef erover

En ook Gezondheidsnet wijde er een artikel aan

Anette Kjellgren –¬†¬†“Veel pijnpati√ęnten gebruiken de spijkermat al jaren, omdat ze ervaren dat het hen rustig maakt en dat ze beter reageren op andere pijnbehandelingen. Wij vonden daarom dat er een systematisch onderzoek moest komen.”

Het onderzoek toonde dat er significante pijnverlichting bij ernstige pijn was. Er waren daarnaast indicaties dat het depressie, angst en stress verminderen en dat het energieniveau van de experimentele groep tijdens de behandeling steeg.

Anette Kjellgren –¬†“Wat wij in het onderzoek zien, is dat pijnpieken worden afgekapt. Het verschil is groot genoeg om zowel gemeten als statistisch vastgesteld te worden.”

Dit was het eerste wetenschappelijk onderzoek naar het medische effecten van spijkermatjes die ooit gedaan is. Kjellgren pleit dan ook voor verder onderzoek.

spijkermat how to

Voor en nadelen

Voordelen:
+je komt er makkelijker in slaap
+na gebruik voelt het alsof je een massage hebt gehad.
+helpt bij het ontspannen van spieren in je bekken, rug, benen, nek en schouders.
+Gaf bij mijn menstruatie pijn een moment van verlichting 
+Activeert en verkwikt als je erover loopt in de ochtend of overdag bij vermoeide voeten
+bloeddruk verlagend.
+makkelijk in gebruik

Nadelen:
-sommige mensen kunnen de spikes als onprettig ervaren in de eerste 5 a 10 min. (not me)
-als je het matje niet mee hebt als je ergens anders slaapt dan baal je wel omdat je eigelijk liever niet zonder die luxe wilt. (dus je sleept dat ding uiteindelijk steeds mee overal naartoe)
-Je partner’m steeds inpikt omdat hij het een keer geprobeerd heeft en nu ook fan is.
-Met shirt aan voel ik persoonlijk de spikes niet voldoende. Shirt moet echt uit of het kussentje moet onder mijn shirt.
-Het gebruik met bloedverdunners word afgeraden.

 

hoe werkt een spijkermat

CONCLUSIE, blijf ik het gebruiken?

Nog nooit zo sceptisch geweest en tegelijkertijd zo nieuwschierig en ik ben nog nooit zo verbluft door de werking van iets. Zo simpel, zulke grote beloftes… kan niet waar zijn. Maar wel dus.

Familie en vrienden in mijn omgeving hebben mij de afgelopen maand al mogen aanhoren over hoe geniaal ik de spijkermatjes vind. En uiteraard willen ze het meteen even uitproberen als ze op visite zijn, op de bank of in de tuin op het gras.

En de mat blijft niet teleurstellen, hoe langer ik’m gebruik hoe meer ik overtuigd ben van het positieve effect op mijn lijf en mental state!

Wow hoe bedoel je lyrisch, ineens ben ik een van die mensen geworden die je bij recensies leest onderaan een spijkermatjes product pagina. Die zag ik niet helemaal aankomen.

 

Voor wie Raad ik het aan?

Nou je bent helemaal tot hier gekomen met het lezen van dit artikel, dus dan denkik dat je het al kunt raden… Jazeker.

Vooropgesteld, het is geen wondermiddel op zichzelf, maar als onderdeel van een (self)behandelmethode of gezonde levensstijl is dit een hele fijne toevoeging die de kwaliteit van leven zeker vooruit kan helpen!

Bij een lichamelijke aandoening of klacht moet je altijd eerst opzoek gaan naar de bron van de klacht en kijken of je deze kunt verhelpen. Het spijkermatje kan onderdeel zijn van de behandeling van bepaalde aandoeningen maar raadpleeg altijd een arts of fysiotherapeut bij ernstige klachten om de oorzaak te achterhalen.

Ik denk dat een spijkermatje in het bijzonder aan te raden is als je een of meer van de onderstaande klachten ervaart:
-Moeite hebt met in slaap vallen
-Stress
-Pijnklachten
-Stijve of verkrampte spieren
-Spierpijn
-Blessures
-Menstruatie klachten
-Spannings hoofdpijn
-Vermoeidheid

Kortom, zeker het geld dubbel en dwars waard. Ik heb spijt dat ik het niet jaren eerder aangeschaft heb.

 

 

——————–

EXTRA AANVULLING- TOEGEVOEGD OP: 09-02-2021
5 Maanden later en ik gebruik het matje nog steeds met grote regelmaat. Ik merk ook gewoon dat de behoefte naar het matje groter word als er iets is waardoor ik het nodig heb. Het zei ontprikkelen na een hectische dag om sneller in slaap te vallen of juist als ik last heb van spieren op een bepaalde plek. Ik merk gewoon dat het helpt. Als de noodzaak er niet is denk ik er minder vaak aan, maar gebruik ik het gewoon heel af en toe als fijne massage. 

We zijn op dit moment in verbouwing en we logeren even 4 weken ergens anders omdat het huis in de stijgers staat. Maar het matje ging zeker mee. Dus ook na 5 maanden is mijn mening niet veranderd. Een  spijkermatje is een heel fijne en effectieve tool  voor pijnbestrijding en ontspanning.

 

Heb je vragen stel ze onderaan dit artikel en dan beantwoord ik ze met alle liefde.

Heb je Instagram? Volg me om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen en gebeurtenissen.

 

ont stress met een spijkermat

geschrokken maar ok.

Trigger warning.

Dit verhaal heeft een goede afloop, maar kan mensen met agsten of trauma’s triggeren.¬†

Reality check

Hoe je dag kan omslaan. Ik was zo bang Het kwam goed. Maar dat gevoel van die wanhoop blijft nog even plakken…

De dag begon heerlijk met uitslapen voor mij en Quinn. De oudste twee waren door michiel naar school gebracht en Michiel was klussen bij mijn ouders. We werden rond half 11 wakker (ik heb avond kinderen die willen uitslapen) en we hebben heerlijk boekjes gelezen in bed. Toen een ontbijtje gegeten op het loungebed in de tuin in de schaduw en we hebben lekker gekletst en geknuffeld.

Toen is Quinn lekker in de modderkeuken gaan spelen en ik ben de keuken gaan inpakken alvast voor de verbouwing.

We kregen vizite, mijn schoonbroer en zusje kwamen langs met baby Zo√ę! We zaten gezellig in de achtertuin. En vlak daarna kwam Michiel met de meiden weer thuis en liepen direct door naar de achtertuin om Zo√ę te bewonderen. Maar de voordeur bleef open staan…

Stilte voor de storm

Het was gezellig. Wij schenken nog wat in en zitten lekker in de achtertuin terwijl Quinn wat rond scharrelt in de achtertuin. Ons buurmeisje liep achterom om hun hond uit te laten en de twee oudsten wilden met haar mee wandelen. Ondertussen¬†scharrelt Quinnie het huis in.¬† Prima. Geen probleem, het huis is Quinn-proof. Maar dan blijft ze weg… heel lang weg. Michiel gaat even kijken. Ze zal vast weer de wc rol aan het uitrollen zijn ofzo.

Maar michiel komt na een minuut weer naar buiten “jo help mee, Quinn is niet in het huis en de voordeur staat open” Oh f*ck! Ik spring op en terwijl ik door het huis loop roep ik “Quinn!! Waar ben je?” Iets dat altijd steevast beantwoord word door een klein stemmetje die roept “ikke ben hieerrr” maar niets… stilte “ze is hier niet jo, ik heb in alle kamers gekeken!!”

Ik sprint naar buiten de lange straat in langs de brede sloot die ons lint-dorp zo mooi maakt, maar het water heeft nog nooit zo zwart en donker geleken. “Ze is vast haar zusjes achterna gelopen… ze kan niet ver zijn” roept michiel mij na. Ik kom mensen tegen, “hebben jullie een meisje van 3 gezien? Blonde krulletjes!?” Nee, ze is niet die kant op… andere buren schieten te hulp… mijn schoonzusje rent ondertussen het huis nog eens door om te dubbelchecken, Michiel pakt de fiets om sneller het dorp door te kunnen zoeken. Ik ren de andere kant van het dorp in.

Waar? Waar? Waar?

Voorbij de buiging van de straat zie ik nogsteeds geen meisje lopen. Nee. Nee. Nee. Nee. het water! Maar waar!? Op de plek naast de brug kijkt ze graag over het water uit, gooit ze steentjes en blaadjes…
Ik stap de sloot in, mijn voeten zakken 30 cm weg in de blubber en in sta tot mijn middenrif in het water en ik begin zoekend te lopen en voelen over de bodem. Zoekend in het zwarte water naar een handje, een voetje, een lijfje. Misschien ben ik optijd.

Ik hoop dat ze haar vinden in het dorp. Misschien is ze wel door iemand meegenomen!? Misschien zie ik haar nooit meer terug! Elke seconde lijkt een eeuwigheid te duren. Ik voel over de bodem van de sloot maar ik voel alleen maar blubber, takken, stenen en harde dingen langs mijn voeten… nergens onder de brug, ik kijk het dorp in… waar kan ze zijn!? Ik loop door de blubber langs de rand van de kade het dorp verder in en hoor mijn buurman achter me roepen “we hebben haar!!! Ze is terecht!!” Ik twijfelde of ik hem goed verstaan had… mijn oren waren aan het suizen, mijn hart ging tekeer en ik buiten adem riep ik terug “heb je haar!? waar is ze!? Ik zie haar niet!”

Het is ok

“ze is terecht!!!” Ik klim huilend de kade op, mijn hele lijf trilt. Michiel komt aanfietsen vanuit het dorp. hij kijkt me geschrokken aan¬† “Ze is terecht Miech!!” Mijn schoonzusje loopt met mijn Quinn in haar armen naar me toe.¬†

Quinn kijkt me geschrokken aan, niet begrijpend wat er allemaal gebeurt. Haar lijfje voelt warm en veilig in mijn armen… ze duwd me van zich af, “mama jij bent helemaal nat!” Ja, dat is waar ook… ik kijk naar mijn lijf, nat en vol drek, mijn voeten bloeden maar ik voel het niet. Het geeft niet. Ze is hier. Veilig. Roze en warm, met grote ogen kijkt ze me aan. “Oh Noenie, ik dacht dat ik je helemaal kwijt was!” “Ikke ben hier mama!” Zegt ze. En ze legt haar handjes op mijn wangen.

Al die tijd heeft ze in een hoekje van Miley’s kamer verstopt gezeten. Omdat ze daar met de lego aan het spelen was. En dat mag niet van Miley. En dat weet ze. Dus toen we haar riepen had ze zich klein gemaakt en heeft ze voor het eerst niet gereageerd op onze stem. Ze zat zo goed verstopt dat pas de derde keer dat iemand op de kamer ging zoeken ze daar gevonden werd.

 

 Pleisters

Het was die stilte in combinatie met de deur die open stond die onze wereld even op stop zette.
Maar wat nou als ze wel een keer naar buiten dwaalt, ze wel alleen steentjes gaat gooien. Wel in het water valt. Alleen. Hulpeloos. Ik bessef me nu dat als je eerst rustig en “kalm” lekker nuchter al het andere uit sluit voordat je in de sloot springt je wellicht telaat komt…


We gingen geschrokken maar opgelucht terug naar de tuin. Trillend van de adrenaline ben ik onder de warme buitendouche gaan staan. Ik gooi de smerige jumpsuit van me af op de grond. Ik trek meteen m’n badpak aan en heb een duik genomen in het zwembadje om weer even rustig te worden. Quinn speelde weer lekker in haar zand hoek terwijl ik de snee√ęn op mijn voeten verzorgde en druk in de weer was er pleisters¬†op te plakken. (Zou ik een tetanusprik¬†nodig hebben denk je!?)

We waren toch weer een beetje gezellig verder aan het kletsen.

Om de onrust compleet te maken kreeg mijn schoonzusje een telefoontje dat haar enig overgebleven vaste opdrachtgever haar werk met haar stop ging zetten, wederom door Corona. Na haar zwangerschapsverlof dus helemaal geen werk meer. Yup. De maatregelen hakken er weer lekker in. Gezin met newborn, en nu dus amper inkomen om rond te komen. Welkom in onze wereld. Voor de tweede keer die dag waren er tranen. Wat een dag. Als iemand een kneiter goede en professionele sporttherapeut kan gebruiken neem vooral even contact met mij op dan zorg ik even voor een introductie.

 

wanhoop blijft plakken

Maar we staan weer op scherp dus. Deuren worden goed gesloten, kinderen worden driedubbel gecheckt.

En alle kindjes nogmaals op het hart gedrukt: Niet reageren of liegen tegen papa en mama is al-tijd erger/stouter/verdrietiger dan hetgeen wat je aan het uitspoken bent of gebeurt is. Wees eerlijk, zeg waar je bent, wat je doet, wat er aan de hand is en samen lossen we het op. 

Alle ogen staan weer open. De wanhoop van het moment voel ik nog door mijn lijf razen.
Het had zo verkeerd kunnen aflopen.
Maar dat deed het niet, het was allemaal prima.
Ze was ok. Ze IS ok. Ik ben ok. We zijn ok.
Haal adem, laat het los.

Ben bij als ze allemaal hun A diploma hebben…

Zo kies je de juiste leveranciers voor je trouwdag & Weddingshoot/loveshoot Inspiratie!

‚ÜĎ foto:¬†Elvira Tilroe

‚ÜĎ foto:¬†Sonja Koning

RESULTAAT van onze wedding/loveshoot

In deze “Shoot & Play” georganiseerd door fotografe Sonja Koning hebben zeer getalenteerde leveranciers en 6 fotografen uit de trouwbranche hun beste skills uit de kast getrokken om deze serie beelden te schieten.

Om nu eens aan de andere kant te staan van de camera in een “bridal”setting is voor ons een unieke situatie. We hebben zelf dan ook al heel wat bruiloften mogen vastleggen met onze wedding foto & videografie onder de naam Luminant Weddings de afgelopen jaren. (Nieuwsgierig naar onze wedding fotografie? Check dan even onze trouwfotografie website)

En daarbij hebben we heel veel wedding styling, jurken, pakken, haar & makeup, taarten en bloemen voorbij zien komen. We weten inmiddels goed creatieve kwaliteiten en talenten te herkennen omtrent alles wat met trouwen te maken heeft. En om met deze club professionals te hebben mogen werken was werkelijk waar een absoluut feest!

In deze blogpost laten we een selectie zien van onze favoriete foto’s van deze shoot en vertellen we meer over hoe deze shoot tot stand is gekomen.

Helemaal onderaan deze page vertel ik hoe we ervoor staan met de planning van onze eigen grote dag!.

Hoe kies je de JUISTE
fotograaf & leveranciers?

Ik vertel ik je wat een “loveshoot”of een “weddingshoot” inhoud en leg ik je uit waar je het beste op kunt letten bij het uitkiezen van de leveranciers en fotograaf voor op jullie grote dag! Soms is het moeilijk om in de online jungle de bomen door het bos te zien.

Er is veel aanbod, maar het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor in jullie unieke situatie. Elke leverancier en fotograaf is anders, in stijl, product, kwaliteit¬†en tarief. Er is geen “goed of slecht” hier… een juiste match voor jullie persoonlijke situatie is het belangrijkste!

‚ÜĎ foto: Elvira Tilroe

Nieuwsgierig naar hoe wij een bruiloft

fotograferen en filmen?

Bekijk hieronder in deze slides wat voorbeelden van ons werk als trouwfotografen
Klik hier om naar onze Luminant Weddings website te gaan voor meer info!

‚ÜĎ foto slider: Luminant Weddings

‚ÜĎ foto:¬†Sonja Koning

‚ÜĎ foto:¬†Biggy Tooth Photography

‚ÜĎ foto:¬†Jolande Alicia

‚ÜĎ foto:¬†Biggy Tooth Photography

Verliefd, Verloofd, Verloofd, Verloofd

Al eerder schreef ik over onze verloving die al bijna 5 jaar duurt, maar er komt dus steeds wat tussen… Vlak voor de Corona crisis (letterlijk 4 dagen voor de lockdown) deden we deze styled shoot met 6 verschillende getalenteerde¬†fotografen! En dat verzacht het leed van de opnieuw een jaar uitgestelde bruiloft wel iets! We hopen dan ook in de nazomer van 2021 officieel elkaar het jawoord te geven en in onze mooie dag onze liefde te vieren. Niet omdat we ons leven samen gaan beginnen maar om te vieren wat al is. Om te vieren dat we als gezin compleet zijn. Om te vieren dat dit het is! En we volmondig JA zeggen na alle ups en downs waar we ons in het leven de afgelopen 18 jaar samen doorheen gesleept hebben!

Het is dan ook super inspirerend om nu al deze geweldige collega’s aan het werk te zien om onze liefde vast te leggen in deze shoot.

Deze Styled Shoot met als thema: “Mexican wedding” volop Bohemian vintage vibes en prachtige nude en warme aarde tinten past helemaal bij ons!¬†Voor ons was deze shoot de perfecte Engagement shoot. En we hadden ons geen beter team om ons heen kunnen wensen!

‚ÜĎ foto:¬†Elvira Tilroe

‚ÜĎ foto:¬†Sanne Dost

‚ÜĎ foto: Jolande Alicia

‚ÜĎ foto:¬†Jolande Alicia

‚ÜĎ foto:¬†Jolande Alicia

WAT IS een loveshoot of weddingshoot?

“Love shoot”¬† “engagement shoot”¬† “Wedding shoot”¬† “styled shoot”¬†

De termen vliegen je om de oren, maar wat is nou wat? Ik leg het even uit:

Love shoot

Een love shoot is een fotoshoot die je doet met je geliefde waarin jullie liefde of verliefdheid centraal staat. Een loveshoot heeft geen gelegenheid nodig. Deze shoot doe je simpelweg om jullie en jullie liefde in het moment vast te leggen!

Engagement shoot

Een Engagement shoot ook wel verloving shoot genoemd is een shoot waarbij jullie en de liefde tussen jullie vereeuwigen na jullie verloving, maar nog voordat jullie getrouwd zijn. Vaak worden deze beelden gebruikt voor een safe the date of verlovings bekendmaking.

Wedding shoot

Tijdens jullie bruiloft nemen jullie even een momentje jullie af te zonderen met jullie fotograaf en prachtige plaatjes te maken op een toffe locatie. Jullie Weddingshoot momentje kun je zo gek of ze simpel maken als je wilt. Niets moet alles mag, het is Jullie dag!

Styled shoot

Een Styled shoot is een fotoshoot waarbij er speciaal voor de foto’s een of meerdere sets gestyled worden om zo mooie en originele foto’s te maken. De shoot word gedaan naar aanleiding van een Concept waarbij een creatieve foto serie neergezet word met een bepaalde stijl en gevoel.¬†Hierbij word vaak gebruik gemaakt van verschillende props, meubels, aankleding, professionele¬†Haar en makeup of kledingwissels.

‚ÜĎ foto: Biggy Tooth

‚ÜĎ foto: Jolande Alicia

‚ÜĎ ‚ÜĎ foto’s:¬†Sanne Dost

‚ÜϬ†‚ÜϬ†¬† foto’s: Sanne Dost

Zo selecteer je het dream team voor jullie trouwdag!

Als trouwfotografen en verloofd koppel weten we vanuit beide perspectieven hoe belangrijk het is om de juiste match te vinden bij het samenstellen van jullie leveranciers voor jullie grote dag.

Zien jullie door de bomen het bos niet meer!?

Er zijn talloze Bloemisten, banketbakkers, trouwlocaties, ambtenaren en niet te vergeten… foto en/of videografen.
Elke leverancier is uniek en heeft een eigen stijl. De ene locatie is romantisch en de andere is weer industrieel, modern of midden in de natuur. De ene bloemist werkt heel strak en klassiek, de andere werkt met losse uitbundige veldboeketten en pluimen. etc.

Wat wij bruidsparen altijd adviseren is het volgende,
Let op deze 3 dingen:

1-Het product, stijl & kwaliteit

2- De Persoon achter het product

3- Tarief

Als je bij alle 3 bovenstaande punten een bingo hebt dan is het een dikke gouden Match! Vastleggen die hap! (Voordat jullie datum bezet is!)

 

Hieronder licht ik deze 3 dingen verder toe en vertel helemaal onderaan deze page hoe we ervoor staan met de planning van onze eigen grote dag!

 

‚ÜĎ foto: Sonja Koning

‚ÜĎ foto:¬†Jolande Alicia

‚ÜĎ foto:¬†Elvira Tilroe

‚ÜĎ foto:¬†Sonja Koning

‚ÜĎ foto:¬†Elvira Tilroe

‚ÜĎ foto:¬†Sonja Koning

‚ÜĎ foto:¬†Jolande Alicia

1 – stijl

Het werk/product/dienst en de stijl moet jullie aanspreken en de werkwijze bij jullie passen.

Vaak hebben we het dan in eerste instantie over het YES gevoel. Jullie komen aan bij een locatie, jullie kijken om je heen en je denkt JA dit is het! Je probeert de jurk aan en voor je het weet stromen de tranen over je wangen! En je bekijkt een weddingclip van een videograaf en de video’s die je bekijkt van wildvreemd bruidsparen raken je!? Dan weet je, als dit jullie eigen dag zou zijn zou dat de herinneringen en emoties helemaal terug halen!

Zoals je in deze shoot mooi kunt zien is dat 6 verschillende fotografen een totaal verschillende interpretatie hebben van hetzelfde moment & gevoel. Het gevangen moment, hoek, uitsnede en nabewerking zijn allemaal uniek. De artistieke interpretatie van elke fotograaf kun je hier mooi naast elkaar zien! 

Surf lekker online, kijk rond op instagram en facebook en vergelijk vergelijk vergelijk. Bekijk ook vooral gehele “real weddings” van fotografen (dat zijn hele rapportages van 1 trouwdag) zodat je een beeld krijgt hoe zij een hele trouwdag in beeld brengen. Op deze manier kun je zien hoe ze instaat zijn “het verhaal van jullie dag” te vertellen. Bekijk hoe ze o.a. vrienden en familie in beeld brengen. Niet alleen de knallers van beelden, maar ook alle andere voor jullie belangrijke foto’s van momenten emoties en gebeurtenissen.

Op dit punt kan het zijn dat jullie al een eerste selectie hebben kunnen maken van een paar leveranciers in elke categorie die in aanmerking komen om door jullie gekozen te worden. 

Door naar het tweede Checkpunt.

 

 

‚ÜĎ foto:¬†Sonja Koning

‚ÜĎ foto: Sonja Koning

2 – De persoon achter de dienst

Het is belangrijk dat er een klik is! Veel leveranciers zullen jullie tegen komen op de dag zelf. Je wilt gewoon niet dat de herinnering van jullie mooie dag vervuilt word door personen die niet bij jullie passen. Stel dat jullie geen klik hebben met de locatiemanager, zou ik toch echt twee keer nadenken voor je de locatie boekt.

Deze persoon loopt namelijk de hele dag rond op jullie trouwdag, en als jullie je gaan irriteren aan deze persoon kan ik vertellen dat dit echt een stoorzender is op jullie mooie dag. Dan denk ik dat het wel duidelijk mag zijn dat helemaal voor jullie video en fotografen er een klik moet zijn, deze personen zijn namelijk de hele dag om jullie heen. Het vangen van mooie plaatjes gaat moeilijk als er geen klik is.

Een persoonlijk kennismakingsgesprek is essentieel. Bij een vervelende of ingenomen houding  zou ik afhaken. Volg je gevoel. Is er een klik met deze persoon? Ja!? YES! door naar het volgende punt!

 

‚ÜĎ foto: Elvira Tilroe

‚ÜĎ foto: Elisa Smook

‚ÜĎ foto: Biggy Tooth

‚ÜĎ foto:¬†Elvira Tilroe

‚ÜĎ foto: Sanne Dost

3 – tarief

Heel simpel, het moet natuurlijk in jullie budget/prijscategorie passen.

Het ene bruidspaar geeft wel meer dan ‚ā¨9000,- uit aan de locatie, en het andere bruidspaar regelt een mooie stal en weide bij een boer voor ‚ā¨300 in de buurt en geeft weer wat meer geld uit aan een prachtige feesttent‚Ķ Het ene bruidje heeft een jurk van ‚ā¨3000,- het andere bruidje ontwerpt er zelf een en maakt deze samen met haar moeder!

Een Weddingplanner? Of plan en regelen jullie alles lekker zelf! Een live band, dj-booth, of misschien wel een iPhone met een leuke playlist. Catering met buffet of BBQ voor iedereen? Of een 5 gangen dinner met een select gezelschap in een kasteel. Een oom of beste vriend met zijn “goede” camera (afrader) of gaan jullie voor zekerheid en huren jullie een professionele foto/videograaf in?

Past jullie ideale leverancier in jullie financi√ęle plaatje? Dan is dit de ideale Match! Past het net niet? Kun je wat schuiven? Hier wat mider uitgeven daar wat meer? Keuzes keuzes. Bedenk wel, Je kunt het niet overnieuw doen. En aan het einde van de rit houd je er 4 dingen aan over:
1-Een prachtige ring om je vinger.
2-Een droomjurk in de kast (en op de foto’s).
3-Herinneringen in je hoofd (en in je hart).
4-De foto (en evt. video) beelden om je dag te herleven.

Welke dingen belangrijk zijn voor jou bepaal je helemaal zelf!
Het is geen kwestie van foute of goede keuzes. Elke trouwdag is uniek, net als jullie!

Wij kiezen er zelf voor om te investeren in een x aantal kostbare zaken die we heel belangrijk vinden en gaan voor een budgetvriendelijke creatieve oplossingen voor de rest. Welke dit zijn? Volg ons op insta en dit blog en de komende tijd nemen we jullie mee in de stappen die we nemen in de planning en keuzes van onze grote dag. 

‚ÜĎ foto:¬† Elvira Tilroe

‚ÜĎ foto: Sonja Koning

‚ÜĎ foto:¬† Jolande Alcia

Word 2021 ons jaar?

De plannen lagen klaar, leveranciers voor een groot deel al geselecteerd. En toen kwam deze coronacrissis. Dus weer opnieuw weer een jaartje ge-bumped van nazomer 2020 naar nazomer 2021. 

De stijl en sfeer van deze shoot zal grotendeels overeenkomen met onze trouwdag maar dan buiten. We wilden trouwen in Spanje en daar een massia (landhuis) huren om daar 3 dagen met al onze vrienden en familie te verblijven. Helaas is door de situatie ons spaargeld gesneuveld en dus ook dit plan. Maar niet getreurd we maken gewoon nieuwe plannen! Klein en knus op hollandse bodem kan ook prima. Het gaat tenslotte om de mensen!

 

‚ÜĎ foto: Sonja Koning

‚ÜĎ foto:¬† Elisa Smook

Nieuw voorlopig plan: Ceremonie in een van de prachtige natuurgebieden in nederland en een feest met Live muziek, blote voeten, kampvuurtjes, cocktails en tapas met iedereen waar we van houden.

Maar nu de grote vraag!? Wie gaan we nemen als Video & Fotograaf?
Het stel dat we voor ogen hadden was uit spanje, maar gezien de bruiloft in nederland is gaan we opnieuw op speurtocht naar een geschikte match!

Eerst maar even kijken hoe we deze Covid-19 situatie doorkomen. En daarna pakken we de draad weer op. We houden jullie op de hoogte!

Bekijk hieronder nog veel meer foto’s van onze shoot. Wij zijn echt weg van de diversiteit en eigenheid van de stijlen van deze fotografen. Wat vind je!? Zie jij ook duidelijke verschillen in stijl? Welke stijl spreekt je het meest aan?

Liefs,
 Jolanda

‚ÜĎ foto:¬† Sonja Koning

‚ÜĎ foto: Elvira Tilroe

‚ÜĎ foto: Biggy Tooth

Fotografie:

Jolande Alicia
jolandealicia.nl

Elisa Smook
elisasmook.com

Evera Til
everatilroefotografie.nl

Dost fotografie
dostfotografie.nl

Biggy Tooth
biggytooth.com

Sonja Koning
sonjakoning.com

Bekijk op deze pagina steeds rechts onder de foto om te zien wie de desbetreffende foto gemaakt heeft.

Leveranciers:

Concept & Organisatie:
Sonja Koning

Taart:
Velvet Company 

Styling & rentals:
WhiteWeddings

Flowers, styling & rentals:
Bloemenservice Nederland 

Muah:
Michelle Alders

Bruidsjurken:
Van Os Bruidsmode

Aankleding:
Intratuin Heerhugowaard

Modellen: (wij)
Jolanda Marti & Michiel Fook
     
Onze trouwfotografie:
     Luminant Weddings

7

Bekijk hieronder meer foto's

‚ÜĎ foto: Jolande Alicia

‚ÜĎ foto:¬† Elisa Smook

‚ÜĎ foto:¬† Biggy Tooth

‚ÜĎ foto:¬†Sonja Koning

‚ÜĎ foto: Sanne Dost

‚ÜĎ foto: Sanne Dost

‚ÜĎ foto:¬† Biggy Tooth

‚ÜĎ foto: Biggy Tooth

‚ÜĎ foto:¬† Elisa Smook

‚ÜĎ foto: Biggy Tooth

‚ÜĎ foto: Elisa Smook

5 tips voor de opslag van je fotos op reis

INLEIDING

On the road zijn er allerlei gevaren die er voor kunnen zorgen dat al je foto’s van je roadtrip naar bijvoorbeeld Bali onderweg kwijt kan raken!
Hieronder vertel ik je wat de beste manieren zijn om onderweg je foto’s op te slaan om te voorkomen dat je je foto’s verliest.

Een van de belangrijkste dingen van ons werk is het niet kwijtraken van foto’s, het zij door het crashen van een kaartje, schade of door simpelweg gewoon het kaartje kwijt te raken of diefstal. Jammer genoeg is het nooit 100% te voorkomen. Jammer genoeg is het ook bij ons eens voorgekomen.
Foto opslag onderweg is nog net even een stukje lastiger dan wanneer je gewoon thuis of op kantoor bent.¬†Als we thuis zijn kunnen we direct de foto’s op onze server zetten waar ze dubbel geback-uped worden, dit kan dus onderweg ook niet.
En het naar een cloud uploaden als je ergens in een vaag dorpje in the middle of nowhere zit kost je 3 extra dagen reistijd naar de bewoonde wereld! Dus dat is ook niet altijd een optie. 

Hieronder geef ik je 5 tips die wij aanhouden op het moment dat we on the road zijn en we moeten onze foto’s opslaan op reis.
Deze tips hebben we door onze ervaringen opgedaan, dus als je je hier aan houd minimaliseer je je risico’s zoveel mogelijk en kom je vrijwel zeker met al je foto’s weer thuis aan.¬†

Blogpost door:
MICHIEL FOOK
Vader des huizes
De man in ons kippenhok. Een echte meiden papa, filmmaker, fotograaf en hoofd-monteur tijdens onze reizen in het busje.

Onze techneut die graag zijn dad-perspective geeft in de belevenissen van ons gezin.

Volg Michiel ook op Instagram:
@5ofusinabus

TIP 1: Externe Hardeschijf

Naast dat je je foto’s opslaat op je laptop onderweg, sla je foto’s ook op een externe hardeschijf. Mocht je laptop kapot gaan of gestolen worden onderweg dan heb je altijd een back-up op je externe harde schijf.

Wij hebben zelf altijd een My Passport harde schijf van Western Digital mee onderweg, deze zijn klein en hebben een snelle transfer snelheid met de USB3.2 die er op zit.

 

TIP 2: Kleine SD/CF kaartjes

¬†Gebruik meerdere kleine geheugenkaartjes in je camera in plaats van 1 grote. Wij zelf gebruiken alleen maar 16GB geheugen kaartjes en geen 64GB geheugen kaartjes, dit doen wij om te voorkomen dat als er √©√©n kaartje kapot gaat je niet 64GB aan foto’s kwijt bent maar dus alleen maar 16GB.¬†

We nemen dus 12 keer 16GB kaartjes mee en niet één 64GB, omdat je onderweg bent en je loopt misschien een dag door het bos, dan schiet je al gauw die 64GB vol, helemaal als je op RAW fotografeert. Je kan het dan niet legen en de kans bestaat (helemaal als het een wat ouder kaartje is) dat die een Error aan geeft wanneer je het wilt legen. (zie ook tip 5)

 

TIP 3: Verstop plek

Het klinkt misschien stom en je denkt in eerste instantie dat het niet nodig zou zijn, maar wij hebben een geheim vakje waar wij onze belangrijke documenten bewaren maar ook onze externe hardeschijf. Jammer genoeg komt het dus voor dat er spullen gestolen worden uit Tenten, auto’s en Campers. En we gaan het ze niet te makkelijk maken natuurlijk.

Daarom hebben wij een geheime opberg locatie dat mochten ze iets willen stelen, dan zouden ze misschien wel de laptop kunnen vinden maar niet het Externe harde schijf waar onze back-up op staat van de vakantie. 
Hoe vervelend het ook is dat er materi√ęle schade is, de foto’s zijn onbetaalbaar die op de laptop stonden die gestolen is. Voorkom dus dat je alles kwijt raakt en sla je bestanden op 2 verschillende devices op en berg ze op 2 verschillende locaties op.

Het kan zo simpel of uitgebreid als je zelf wilt, al leg je de externe hardeschijf bij het reservewiel of je maakt er een speciaal vakje voor met een slot erop. Zolang je maar de hardeschijf weg houd van je Laptop, mochten ze er één vinden en mee nemen dan ben je niet meteen beiden kwijt.

Je wilt het ze zo moeilijk mogelijk maken om je kostbare spullen te vinden, hoe lastiger het voor ze is de langer het duurt, de langer het duurt de eerder ze het op zullen geven. 

 

TIP 4: Card Reader

Onderweg heb je weinig tijd, helemaal als je net als ons met 3 kids op reis zijn in een veels te klein (maar vrolijk en knus) busje.
Om zo snel mogelijk je kaartjes te legen is het belangrijk om een snelle cardreader te hebben, gecombineerd met een snelle externe hardeschijf scheelt dat aanzienlijk veel tijd. Als je een kaartje van 16GB leeg haalt kan dit binnen 12 minuten, als je Card-reader langzaam is dan zal dit meer dan een half uur duren.

Op het moment dat je met je laptop zonder een stopcontact in de buurt foto’s op je laptop moet krijgen, kan een snelle cardreader je redding zijn. Een goeie cardreader heeft een transfersnelheid van 5.0GB en USB 3.2. dit zorgt er voor dat data 10x sneller overgeschreven kan worden dan de oude USB2.0. Zo heb jij altijd je foto’s op tijd¬†gebackuped voordat je laptop batterij leeg is.

TIP 5: Nieuwe externe opslag schijf en kaartjes

Als je een nieuwe lange reis begint is het handig om een splinter nieuwe harde schijf te halen en verse camera opslag kaartjes. Dit zorgt ervoor dat er minder kans is dat deze onderweg crashed en bij thuiskomst heb je meteen een schijfje waar alleen die foto’s van de roadtrip op staan.
Je kan de data van het schijfje later op je desktop computer zetten, en de schijf als back-up bewaren bij je ouders o.i.d mocht er in huis ooit brand uitbreken of waterschade ontstaan.

Harde schijven krijgen steeds meer opslag en worden steeds goedkoper, een kleine investering van zo’n 50 euro voor een 1TB kleine hardeschijf kan een veel plezier geven als je op vakantie gaat waar je prachtige foto’s maakt.

Wij hebben altijd al gebruik gemaakt van Western Digital Hardeschijven, zowel op kantoor als on the road, en intern als externe schijven.
De harde schijf die wij mee hebben genomen is de WD My Passport, met meer dan genoeg ruimte om alle 8444 foto’s die we gemaakt hadden met onze laatste roadtrip. We zijn dan ook heel blij dat we dit model mochten testen op onze reis door europa afgelopen zomer.

 

je Herinneringen zijn het waard om beschermd te worden

 

Het belangrijkste is dat als je weer thuis komt je al je foto’s veilig en wel bij je hebt. Je foto’s zijn tenslotte een manier om die dierbare herinneringen weer naar boven te halen van je avontuur.

Dus travel safe, beleef avonturen. Leg ze vast en bewaar ze veilig. En zo kun je jou avonturen voor altijd koesteren!

 

Meer Foto’s:

Hier zijn een aantal foto’s die we hebben gemaakt tijdens onze vanlife roadtrip door europa in 2019

ZIJN WE STRAKS MEER DAN 5 JAAR VERLOOFD?

 

Wil je met me trouwen!?

We waren compleet als gezin. Wij 4tjes. Michiel vroeg mij onverwacht in Antwerpen ten huwelijk en we wilden onze liefde gaan vieren en bezegelen in 2017. Lees hieronder ons verlovings verhaal.

Maar we hadden het mis. We waren nog niet compleet, er ontbrak iemand. En die iemand kondigde zichzelf onverwacht aan na onze roadtrip in 2016. Ik bleek zwanger! Die zagen we even niet aankomen zeg.

niet 2017 maar 2020

Met een kleintje erbij werd het huis te klein en besloten we eerst te investeren in een verbouwing en hadden we ons huwelijk uitgesteld tot einde zomer 2020. De plannen werden bijgesteld, ons idee om te trouwen in een Massia (landhuis) in Spanje werd omgezet naar trouwen in onze eigen achtertuin. Het gaat niet om waar je trouwt, het gaat om het vieren van de liefde en de mensen tenslotte.

En toen kwam het Corona virus. Dus laat die plannen maar weer eventjes liggen. Op dit moment hebben we een mega groot financieel probleem dat onze kant op komt denderen. (Teken deze petitie by the way) Financieel doodeng en pijnlijk gezien ons spaargeld bedoeld voor onze trouwdag nu sneuvelt. Maar we incasseren de financi√ęle klap en de teleurstelling zo veel mogelijk voor nu.

 

Dan toch niet 2020?

We waren bezig alle plannen uit te werken voor dit jaar maar we schuiven het dus weer op. 

Vlak voordat we in deze Corona crisis officieel in de “intelligente lockdown” gingen hadden we een super toffe styled wedding fotoshoot georganiseerd door Sonja Koning waarbij 6 collega fotografen ieder hun artistieke interpretatie gaven aan de locatie, styling en onze liefde! Binnenkort hebben we van alle deelnemers de foto’s binnen en zal ik een kleine selectie hun foto’s met jullie delen.

Wie weet doen we een last-minute party zodra het weer kan (Geen idee wanneer dat zal zijn dus) en zetten we onze mooie dag in 4 weken tijd toch nog in elkaar als we nog iets van ons budget over houden. De plannen liggen al uitgewerkt klaar, dus een beetje downscalen, budgetteren, alles boeken inkopen, DIY-en en dan komen we er wel hoop ik. Maar wanneer?

Vandaag wil ik niet het verhaal vertellen van onze trouwdag zelf… Dit in het verhaal van onze verloving. En dit speelde zich af 5 jaar geleden in december 2015

Terug naar 9 december 2015 

“Morgen moeten we vroeg op” zei hij de avond daarvoor. “Uuuh ok!? Waarom?” Vroeg ik. Maar dat wilde hij niet zeggen… We gaan iets doen.
In de auto die volgende morgen reden we eerst langs school en mijn ouders om de kinderen af te zetten. Daarna zat ik de hele weg te raden. Is het een workshop? Kerstmarkt? Is het een voorstelling? Is het een Masterclass? Is het in nederland? Duitsland? Belgi√ę? Op alles was het antwoord: “misschien…” daar kwam ik geen steek verder mee. “Zijn we vanavond weer thuis?” En daar kreeg ik mijn eerste antwoord: “vanavond slapen we weer met de kindjes” ah, dacht ik…we zijn vanavond weer thuis.

Het ging nog door mijn heen dat hij mij misschien ten huwelijk ging vragen, maar dat kon niet. Hij had mij beloofd dat de meisjes erbij zouden zijn zoals ik heel graag zou willen. En die waren helemaal thuis kilometers ver weg. Terwijl wij overduidelijk richting de grens van Belgi√ę af reden. Dus die was uitgesloten. “Gaan we een dagje een stad in? Antwerpen ofzo?”. “Misschien…” was het antwoord weer. Ik gaf het op en liet het maar gewoon op mij afkomen. (enorme uitdaging voor een control freak zoals ik)

We reden Antwerpen in en Michiel ging direct naar een parkeergarage in de buurt van de plek waar we moesten zijn. Nog steeds probeerde mijn hersenen het mysterie op te lossen terwijl ik het eigenlijk los wilde laten en het over mij heen wilde laten komen. 

 

De weg kwijt

Op zoek naar de juiste locatie. We liepen het plein op waar het museum van Schone kunst in de steigers stond vanwege renovatie. “Ik hoop niet dat dit je plan was Miech, het museum is voorlopig dicht” maar Michiel knikte nee, nerveus navigerend op zijn telefoon liepen we wel 3 rondjes over het plein. En hij kon het maar niet vinden. Michiel, wat boeit het, dan gaan we even ergens zitten en drinken we toch ergens iets. Zoeken we straks verder. Chill even.

Plots zei hij “Ja daar is het!!” En trok me mee het eetcaf√© in waar we al 3 keer voorbij waren gelopen. (dat rondjes lopen was tijd-rekken bleek achteraf)
Binnengekomen zei hij “hier naar boven!” Op de smalle houten wenteltrap naar boven in het hippe caf√©. Maar stond een bordje “gereserveerd” op de trap.¬†
Uuuh, Michiel, dat kan niet, het is gereserveerd…”
“Ja-haa!!! loop nou maar door!!!” Terwijl hij me nerveus in mijn rug kleine duwtjes gaf. “Ok, ok ik loop al!! Chill ok!?”

Ik liep nieuwsgierig naar boven. Geen idee wat de bedoeling was of wat ik aan ging treffen.¬†Bovenaan de trap gekomen zag ik daar helemaal aan het einde van de ruimte twee stoeltjes staan met daarop twee kleine meisjes. “Mama!!!”
Hoe kon dit!? Ruim 3 uur geleden hadden wij ze afgezet aan de andere kant van Nederland! En nu zaten ze hier voor me helemaal in Antwerpen. Hoe konden ze hier zijn? En nog wel eerder dan ons hier zijn aangekomen, hoe!?

Ik liep snel naar ze toe en knuffelde mijn meisjes. “Jolanda, sta eens op?” hoorde ik achter mij. Ik draaide me om en daar stond hij met een klein doosje in zijn handen en zakte op 1 knie. Het prachtige houten doosje doosje ging open… Wat hij zei hoorde ik maar half, de bedoeling van deze dag drong nu wel tot mij door. Tranen! Voor het eerst in mijn leven had ik geen woorden “JA! Natuurlijk!” dacht ik. Maar er kwam geen geluid… Ik kon alleen knikken. Ja!¬†

Bekijk hieronder de video van ons verloving moment.

Antwerpen

Die prachtige ring ging om. En ik zag mijn ouders naast hem staan met onze twee camera’s. Ik draaide me om en zag de verbaasde gezichtjes van mijn twee kleine meisjes. En ik moest lachen door mijn tranen heen lachen.

“Ik heb een hotel geboekt voor ons en je ouders. Vanavond gaan we naar een concert van Florence and the machine, en morgen zijn we nog de hele dag in Antwerpen!” Wat een feest! Iedereen waar ik het meeste van hou in de buurt. Mijn meisjes erbij, mijn ouders als oppas tijdens het concert. Ik keek naar mijn hand en die ring was werkelijk de mooiste ring die ik ooit gezien had! Goudkleurig met een geslepen plakje blauwe diamant. One of a Kinder van Gardens of the sun.

Het was super gezellig in Antwerpen rond de feestdagen. Super sfeervolle kerstverlichting, ijsbaan, kerstkaartjes. Daarnaast liep er veel ME rond vanwege de terreurdreiging in die periode. Achteraf gezien is er ook altijd wat gaande. Maar daar hadden we weinig oog voor. Het concert van Florence was om nooit te vergeten, wat een energie!

We kwamen terug in onze hotelkamer en we kropen in bed bij onze lieve kindjes.
“Ik zei toch dat we vanavond weer bij de meisjes zouden slapen!?”
Het dromen over onze trouwdag kon beginnen.

 

Dromen

En dat brengt ons weer bij het nu. 2020 en weer stellen we onze dag uit. In plaats van trouwplannen maken we plannen hoe we het financieel gaan overleven komende periode. Budgetten en reserves sneuvelen. Maar het belangrijkste is nu gezond blijven en vooral onze omgeving gezond houden.
En hopelijk houden we ons hoofd boven water.

Dus we blijven thuis en we dromen verder. We dromen van mooi weer. Van fluisterbootjes, akoestische¬†muziek. Van gras pluimen¬†met bloemen. Van een heerlijk chill feestje met Vrienden familie. Van tapas¬†en enorme Catalaanse pannen met fideu√†. Maar op dit moment dromen we van een datum waarin dit weer mogelijk zal zijn… we dromen over ooit

 

7 tips tegen Verjaardagsfeestje verdriet door Covid-19 quarantaine!

Je feestje gaat niet door…
leg dat een 4 tot 10 jarige maar eens uit.

Is het kinderfeestje van je kindje uitgesteld? Hartverscheurend voor je kleintje. Voor kinderen is de verjaardag natuurlijk het moment van het jaar waar ze naartoe geleefd hebben. De wereld van een kind is zo klein dat hun universum en hun geluk draait om deze kleine dingen.

Ik kan me zeer levendig¬†voorstellen hoe verschrikkelijk je je dan voelt om dat grote verdriet bij je kleintje. Helemaal als ze van de leeftijd zijn waarbij ze nog absoluut geen boodschap¬†hebben aan die “Corona” en totaal niet de noodzaak zien om ook maar een dag te verplaatsen. Maar jullie hadden het beloofd! Krak zegt je hart.

Vertel zo eerlijk mogelijk wat de situatie is. En dat het gevaarlijk¬†is om veel de straat op te gaan. Dat mensen ziek worden en dat je dat niet wilt dat dat gebeurt bij jullie.¬† En dat de “Corona” ziekte straks ook weer verdwijnt. Laat zeker ook blijken dat jij het zelf ook allemaal stom en niet leuk vind. Verdrietig zijn mag. Boos zijn mag. Er zijn geen “foute emoties”. Veel knuffels, extra aandacht en veel afleiding kunnen ervoor zorgen dat je kindje zich gehoord en begrepen voelt. Een verjaardag is ook super belangrijk.

Ok, niet jou schuld dat het niet kan doorgaan maar je kunt nu wel extra veel tijd besteden om een kickass next-level feestje te plannen voor je spruit! (en dat is makkelijker dan je denkt)

Tover het verdriet van je kleintje om naar een grote lach en het verzacht het leed met deze 7 tips hieronder: 

tip-1 De nadruk op wat wel kan

Nee opa en oma komen nu nog niet langs. Nee Het feestje kan nu niet door gaan. Nee je kinderfeestje ook niet. Nee we gaan niet naar Monkytown nu. Nee. Nee. Nee Dat is het enige wat ze horen. Maar je glas is half vol! Bijvoorbeeld:

-Je krijgt eigenlijk dubbel feest! Extra feestdag en dubbel taart! Namelijk:
¬† ¬†+NU ons “THUIS” feestje en alleen WIJ zijn uitgenodigd omdat we zulke leuke dingen gaan doen die niemand anders mag dan wij!¬†
¬† ¬†+Straks het vertraagde “Verassing er is toch een feestje!” feest met alle vrienden en familie!
¬† ¬†+En het “Kinderfeestje” die natuurlijk nu extra leuk gaat worden als je je vriendjes zo lang niet gezien hebt!

-Je krijgt 1 hele dag de volledige aandacht van mama en papa 

-bepaal zelf mee hoe je dag (in huis of de tuin) eruit ziet!

 

tip 2 – Maak er een maffe, rare, tegekke en unieke dag van om nooit te vergeten!

Hang toch gewoon lekker vlaggetjes op! Geef een cadeautje waar ze echt leuk en lang mee kunnen spelen in quarantaine. En het is te overwegen om straks bij het grote mensen feest nog een klein cadeautje te geven als kers op de taart. 

Laat je kindje de hele dag de activiteiten kiezen binnen het huis/tuin. Doe iets waarvan je er normaal gesproken geen zin in hebt omdat het te veel troep geeft of omdat het een gedoe is… Het mag NU en daarna nooit meer. Een eenmalige WILD-card (nadruk op wild) Papa en mama zijn even kind geworden voor 1 dag!

Bouw een enorme hut in de woonkamer met allemaal kussens en matrassen op de grond voor het hele gezin.

Een hindernissen Parcour afleggen door het hele huis en tuin. 

Pak allemaal een Instrument en maak de grootste kabaal die je maar kunt bedenken!

Huiskamer disco met lichtjes en harde muziek.

Spelen met een hele spuitbus scheerschuim in de badkuip (vergeet de duikbril niet).

Logeren in de huiskamer met alle matrassen.

Ga allemaal in de tuin staan zingen zo hard jullie kunnen! De HELE WERELD mag horen dat jullie feest hebben! OEEEE Stout!!! 

Leen of huur een beamer en maak een thuisbioscoop met zelfgebakken popcorn en alles!

Bouw een kampvuur in de achtertuin!

Maak een berg van alle matrassen en kussens in huis en spring en glij daar vanaf alsof het monkeytown is!

Bestel een zooitje ballebak ballen en maak je eigen ballenbak in huis voor een dag! (daarna leuk om te hebben voor feestjes) 

tip3 -Taart

Bak zelf een taart samen met je kind en versier deze samen.

Het gaat om de bezigheid natuurlijk! boeit echt niets als het er niet uitziet! Ga LOS met de versiersels!

 

tip4 -Post

Vraag aan iedereen die je kent of ze een leuk kaartje, brief of tekening willen opsturen om het leed te verzachten.
Voor de opa’s en oma’s (en beste vrienden) misschien vragen of ze een klein Quarantaine-verjaardag-cadeautje pakketje op de post willen doen voor je jarige job!¬†

Pro-tip Verzamel de brieven en pakjes en combineer deze met tip 3.

 

tip5 -Video messages en calls

Zorg dat de hele dag verspreid er What’s app video-calls binnen komen voor je kleintje van familie en vriendjes van school!

Voor een praatje, het cadeautje digitaal te overhandigen, maar eventueel ook om een liedje voor je kindje te zingen of een gek toneelstukje, goocheltrucs, mop of rijmpje!

Inmiddels hebben we al een aantal van deze optredens gegeven de afgelopen weken voor klasgenootjes, kinderen van frienden en oma! 

 

tip6 -raam voorstelling

Ken je iemand die super goede googel-truucks kan doen of leuke liedjes met gitaar kan zingen? Vraag of iemand voor een kleine raam-show kan zorgen!

 

tip7 -Datum onbekend

Prik nog geen nieuwe datum, tel niet af naar een dag waarvan we niet weten wanneer het weer “kan”.

Stay safe

Juist op deze momenten mis je de oma’s en opa’s, vrienden en familie¬†om je heen. Maar bedenk je, we blijven¬†allemaal even zoveel mogelijk in insolatie om elkaar en vooral de kwetsbare groep mensen te beschermen. Blijf zoveel mogelijk binnen en weg van mensen buiten je huishouden en stel je plannen uit tot we hier doorheen zijn met z’n allen! BEND the curve!

En tot die tijd, hier wat inspiratie en leuke plaatjes van een kinderfeestje om blij van te worden! Ben jij ook alvast het “inhaal feestje” aan het plannen?

 

Quinn word 3 jaar op 2 Mei 2020

 

Volgens de experts gaat deze pandemie nog wel even duren.
Over iets meer dan een maand word Quinn 3. Nog geen basisschool leeftijd dus ook geen kinderfeestje. En we gaan haar dus ook niet zeggen dat ze jarig is. We vieren het subtiel door er gewoon een leuke dag thuis en in de tuin van te maken. Verder vertellen we haar niets. Ze is 3, weet zij veel.

Quinn heeft geen boodschap aan Corona! Zodra dit meisje hoort dat ze jarig is wilt ze een feestje, en wel nu. Daarnaast bezit ze 0 tijdsbesef. Voor zover onze Quinnie weet zal ze straks (als alle covid-19 gedoe voorbij is) voor het “echie” jarig zijn zonder Quarantaine drama’s. Lekker in de zomer (ik ga er vanuit dat we er dan wel doorheen zijn toch?) Met alle vrienden en familie in de tuin. En dat vertellen we haar pas 1 dag van te voren zodat de aanloop niet te groot is.¬†

Ik denk dat Haley ons gek had gemaakt als we haar Zeemeerminnenfeestje hadden moeten uitstellen. Dan was deze Quarantaine vrij ondragelijk geworden. Er kan niemand zo goed zeuren, zagen en smeken als Haley! Als iets in haar kop zit, hemeltjelief. Berg je dan maar. Voor ons was dat met hakken over de sloot voor haar 5 jarige verjaardag waar ze al weken naartoe leefde. Ik kan zo goed snappen hoe groot het verdriet moet zijn voor alle jarige jobjes die hun feestje in rook zien opgaan. Helemaal als ze nog te klein zijn om deze pandemi crissis te bevatten. 

Maar uitstel betekend geen afstel! Plan, beraam, organiseer, bereid voor, knutsel en droom van het grootste feest ooit. Zoek afleiding, vergeet het eventjes voor een tijdje en zodra de stof gaat liggen en we kunnen herstellen van onze wonden is het ook weer tijd om de kant en klare, compleet uitgewerkte feestplannen uit de kast te halen en gloedje nieuwe uitnodigingen door de bus te gooien! 

Dit word het mooiste verjaardag feest ooit. We vieren een jaartje erbij, een ervaring erbij en sneller dan ooit zul je weer jarig zijn! 

 

 

 

Zeemeermin Kinderfeestje thuis vieren! Inspiratie en tips.

Zeemeermin slingers kinderfeestje

Een kinderfeestje geven

Het eerste echte kinderpartijtje¬†met klasgenootjes van je leven is meestal als je 4 of 5 word. En voor de jarige job een pretty big deal! Haley’s 1ste kinderfeestje thuis hadden we op haar verzoek compleet in Zeemeermin thema gevierd.

Een uitnodiging, versiering, taart, spelletjes, knutselen en outfit waren in stijl. Voor een Kind van 5 is het kinderpartijtje het absolute hoogtepunt van het jaar. Super spannend voor de kleine held(in) maar ook voor de ouders. Je wilt natuurlijk je kind niet teleurstellen en de verwachtingen zijn hoog. Bedenk je wel, een kinderhand is snel gevuld.

Met een paar simpele dingen kun je er thuis een groot feest van maken. We hebben onze jarige job een hoop zelf laten bedenken en dan merk je dat hetgeen wat ze geweldig vinden juist de simpele dingetjes zijn. Bekijk hieronder een overzicht van hoe we het 5e verjaardag zeemeerminnen kinderfeestje hebben aangepakt van Haley met al onze tips om er een leuk kinderfeest van te maken.

Covid-19 Quarantaine en Kinderfeestje

Een beetje gek onderwerp om in deze tijden van quarantaine en geannuleerde feetjes online te zetten.
Maar ik denk dat we ook weer een beetje positiviteit en inspiratie kunnen gebruiken.

Is het kinderfeestje uitgesteld!? Hartverscheurend voor je kleintje. Maar dan heb je nu extra veel tijd om een kickass feestje te plannen voor je spruit!

Tot die tijd kun je het leed verzachten met deze 7 tips! 

STAY SAFE, blijf zoveel mogelijk binnen en weg van mensen buiten je huishouden en stel je plannen uit tot we hier doorheen zijn met z’n allen! BEND the curve! En tot die tijd, hier wat inspiratie en leuke plaatjes om blij van te worden! KUS!

Zeemeermin tafelsetting kinderfeestje
Zeemeermin tafelsetting kinderfeestje

Bekijk hier de IGtv sfeer video die we van het 5 jaar kinderfeestje met zeemeermin thema gemaakt hebben!

Een zeemeerminnen feestje! Natuurlijk!

Waarom ook niet!? Waar te beginnen?

Het moet niet gekker worden! Vroeger waren we al blij met een kinderfeestje thuis. We gingen koekhappen, ezeltje prik, stukje slagroomtaart van de hema een glaasje slappe limo terwijl we liedjes zongen voor de jarige! Dat is nu wel even andere koek happen geblazen. Themafeestjes, taarten van 3 verdiepingen en excursies naar speelparadijzen en zwembaden en vergeet de goodiebag niet!

Jeetje mina. De lat ligt hoog. Maar laten we niet vergeten dat het gaat om kinderen van 5. Al die overkill is nergens voor nodig. En thuis kun je er prima zonder al te veel moeite een groot feest van maken voor die kleintjes. De uitnodiging kun je zelf ze gek maken als je wilt.

Photoshop Zeemeermin verjaardag uitnodiging

1-De uitnodiging:

Het verjaardags kaartje betekent voor mijn meiden het startsein van het aftellen tot de verjaardag. De anticipatie! De voorpret is een groot onderdeel van het verjaardag plezier. De uitnodiging gaat ook pas een week van te voren door de bus anders is de aanloop te groot en loopt de spanning erg hoog op. Ik stuur al daarvoor de datum en info door aan alle ouders in een verjaardag groeps app. (zie punt 2: de appgroep)

Je hoeft huis niet perse een mega-brilliant kaartje te hebben. Het langsbrengen van de verjaardag kaartjes en ze in de brievenbus gooien bij iedereen is volgens mij nog het geen wat het meeste indruk maakt op mijn dochters. Super leuk en spannend natuurlijk!

Wij vinden het wel leuk om elke verjaardag los te gaan met een over de top gephotoshopte uitnodiging van de verjaardagen van de meiden. We zijn tenslotte fotograaf en ik kan shoppen als een malle. Vroeger kon ik lekker los gaan met mijn photoshop¬†kunsten toen ik bij reclamebureaus werkte, maar tegenwoordig doe ik nog amper¬†wat met photoshop (voor mijn fotografie gebruik ik enkel Lightroom) Dus kan ik voor de verjaardagen van de meiden los gaan en de fantasiewereld¬†cre√ęren¬†die ze willen!

Ik besteed even een uurtje aan een toffe foto (kind in bad met schuim met deze cape en octopus knuffel), en dan een uurtje of 1,5 aan het bewerken en voila! Een kaartje waar de meisjes super blij van worden. (ik zal binnenkort nog wel een blogpost maken met een aantal van de gemaakte kaartjes over de jaren heen.

Ben je zelf een beetje handig met photoshop kun je ook een poging wagen iets moois te maken… Er staan erg veel tutorials om Photoshop effecten de DIY op Youtube. Hier een aantal toffe tutorials die je kunt proberen, oefening baart kunst! Zeevaart in kartonnen doos, Reus op het strand¬† of cre√ęer¬†een Sprookjes sfeer¬†in je alledaagse¬†foto. Ben je nou niet handig met photoshop kun je ook uitnodigingen¬†samen met je kind knutselen. Maar het kan ook snel en gemakkelijk met kant-en-klare uitnodigingen bestellen of online wat samenstellen.¬†

 

Zeemeermin verjaardagkaartje
Photoshop Zeemeermin verjaardagskaart uitnodiging voor verjaardagspartijtje
Zeemeermin thema feest

2-De ouders App-groep

Sinds het allereerste kinderfeestje die wij ooit gehad hebben hier thuis was het de gewoonte om een groeps-app aan te maken met alle ouders van de uitgenodigde kinderen. In de appgroep kun je aangeven wat de datum is van het feest, alle overige info, en of de jarige nog specifieke wensen heeft. (klei, knutselspullen, speelgoed etc.)

Ook word er in de groepsapp vaak door de ouders een groepscadeau gedaan. Dan betaald elke ouder met een tikkie iets van 4 tot 7 euro zodat de ouders een groter cadeautje kunnen halen namens een groepje kinderen. Ook super leuk om te doen als je kindje zelf heel graag iets wilt hebben. Wij hebben hier tot nu toe nog nooit voor gekozen omdat knutselspul hier altijd op gaat en het uitpakken van alle kleine cadeautjes de helft van het plezier is.

Dan op de dag zelf kun je een paar foto’s en filmpjes op de app gooien voor de ouders thuis. Ik vind dat het leukste van de appgroep. Als Miley of Haley op een feestje zijn vind ik het GEWELDIG om die foto’s en filmpjes voorbij te zien komen. Als ze op een feestje zijn dan vraag ik me vaak af “hoe zou ze het hebben” Als er dan een foto binnen komt kan zo blij worden van al die blije snuitjes! Love it!

Met andere woorden: App-groep is super handig en in mijn ervaring zijn het geen app-groepen waar de hele tijd onzinnige berichten op worden gezet. Lekker kort maar krachtig, straight to the point! En super leuk. Na de verjaardag komen er vaak nog wat bedankjes binnen en kun jij de ouders en kinderen nogmaals bedanken voor de cadeaus. En that’s it. Einde appgroep. En volgend jaar maak je een nieuwe aan.

Zeemeermin slingers kinderfeestje
Zeemeermin slingers kinderfeestje

3-De slingers

Wat ik gemerkt heb dat het mooiste is is als je versiering hebt die lang mooi blijven en die je keer-op-keer kunt ophangen en altijd mooi blijft. Net zoiets als de kerstversiering word de doos met versiersels plechtig uit de berging gehaald voor elke verjaardag. Een waar ritueel en traditie.

Wij hebben al jaren stoffen vlaggetjes en daarnaast wat mooie papieren bol-hangers. Maar dit jaar voor de verjaardag van Haley voor het Zeemeerminnen thema kreeg ik van Party Deco een beeldschone set van Meri Meri zeemeerminnen hangers opgestuurd en een slinger met tassels om het af te maken! Wederom versiering van het soort dat we na de verjaardag voorzichtig opbergen en zullen koesteren. (hoewel ze zo mooi zijn dat ik nu ook zit te denken om ze permanent op te hangen op de speel-kamer!)

Vermijd eenmalig gebruik plastic versiering! Het ziet er lang niet zo mooi uit en is heel belastend voor onze planeet. Niet heel feestelijk dus.

Zeemeermin taart kinderfeestje
Zeemeermin barbie taart
Zeemeermin barbie taart kinderfeestje

De taart

Na het uitpakken van de cadeautjes is het hoogtepunt daar. Oh,my! de taart! Je kan natuurlijk een franse Patisserie¬†een kunstwerk laten maken of bij de supermarkt een diepvriestaart halen. En dan heb je daarnaast ook nog de Watermeloen fruit-taart en de vegan-raw taartjes. Voor ieder wat wils…

Wij maken voor de kinderen altijd zelf een taartje. Ik vind het heerlijk om ze te verrassen met een zelfgemaakte taart en ik heb het 1x overgeslagen met Haley ooit. Dat viel niet in goede aarde. “mama, jij maakt dit keer wel zelf de taart he!?” Ok als dat niet het mooiste compliment ooit is dan weet ik het niet meer. Dus, ik maak voor de kinderfeestjes steevast¬†zelf de taart.

Voor het “grote mensen feest” bestel ik een drip cake¬†bij de Hema. Met wat versiersels¬†van Party Deco en wat vers fruit erop maak je het helemaal af! Dit boltaartje heb ik dit keer zelf gemaakt in Zeemeerminnen stijl en versiert met deze taart toppers. Doordat ik zelf de taart maak kan ik bewust de binnenkant maken met nagenoeg geen suiker om te compenseren voor de sugar/overload aan de buitenkant van de taart.¬†Ik snij de taart ook nog eens in lange diepe en smalle stukken zodat de rug van de taart met fondant niet te groot word.

Als finishing touch heb een barbie met fondant omgetovert tot zeemeermin. Dat laatste vond ik zelf niet eens echt tof, vond de taart mooier zonder… Maar ik wist wat de reactie van mijn meisje zou zijn dus heb ik die er op het laatst toch maar bovenop gezet. Anything¬†to make her smile. Zou je het leuk vinden als ik van het recept een video en blogpost maak!? Laat me het weten in de comments! Bij genoeg animo ga ik er werk van maken.

Zeemeermin taart
Zeemeermin taart kinderfeestje
taart kinderfeestje
Zeemeermin kinderfeestje thema

5-De tafel

Wat mij betreft de eyecatcher van het feest! Zodra de kinderen binnenkwamen liet Haley zich als een wilde op de bank storten en hadden veel kindjes een open mond van verbazing! Vollop Oooh’s en aaahs! Een knallende start van een leuk kinderfeestje.

En het is zo simpel! Zorg voor een kleurrijke ondergrond in de vorm van grove papier confetti. Zet je gewone bordjes neer en versier ze met leuke servetjes (investeer bijvoorbeeld in echt stoffe verjaardag servetjes die je elke verjaardag weer gebruikt!) Dit keer hadden we de eco-bordjes van Meri-Meri voor het zeemeerminnen thema kinderfeestje. En hemeltjelief wat zijn deze mooi! Ik heb er onze bamboo bekers erbij gezet die we in het dagelijks leven ook gebruiken voor de kids en deze matchten perfect.

Zet in het midden van de tafel een kleine verhoging neer om straks de taart op te plaatsen. Het lijkt een klein detail maar het heeft een super groot effect. Je cre√ęert¬†eigenlijk je een soort podium voor je taart. En daardoor zal zelfs een diepvriestaart van de Aldi overkomen als een meesterwerk.

En nu hetgeen dat het grootste effect heeft: Hang BOVEN de tafel in de lengte van de tafel een overdaad aan slingers op verschillende niveaus! Dit is als ware¬†het vuurwerk boven je tafelsetting! en daarmee cre√ęer¬†je heel simpel het WOW effect!

Zeemeermin kinderfeestje organiseren tips
Zeemeermin kinderfeestje
Zeemeermin taart kinderfeestje

6-De Lunch

Keep it simple! Het is druk zat op zo’n feestje en ze hebben net taart op. Heel veel zullen ze niet eten en je bent voornamelijk bezig met een miljoen keer limonade¬†inschenken. (Wij hebben altijd Belvoir¬†limo by the way… #nospon Maar deze is biologisch, niet te zoet, smaakt niet chemisch en gewoonweg heerlijk!)

Wij hebben gekozen om ze poffertjes te geven. Bak ze een dag van te voren zodat je ze snel en simpel kunt opwarmen en Tadaaaa! Feestmaal!

kinderfeestje taart
verkleed kinderfeestje tips

7-Verkleden

Wat is er leuker dan verkleed een feestje vieren! In de app en op het kaartje hadden we vermeld dat ze verkleedkleding mee mochten nemen in een tasje naar school, zodat die mee konden naar het feestje na school. Dit is verreweg het simpelste wat je kunt doen met de meeste impact.

Muziekje aan en verkleden maar. Natuurlijk hebben wij onze verkleedkist ook beneden neergezet en een grote spiegel in de kamer erbij zodat iedereen zichzelf kan bewonderen! Zo! Nu kan het feest echt los breken! Een beetje chaos, maar jeetje wat een pret!

kinderfeestje

8-De Knutsels

Ok, tijd om even de rust terug te brengen. De tafel is omgetoverd tot een waar knutsel spectakel. (a.k.a. afgeruimd, schoongeveegd en wat knutselspul neergegooid) Bij elke zitplek ligt een klein craft-paper tasje klaar om versierd te worden.

Wat de kindjes nog niet weten is dat dit de goodiebags zijn die ze straks gevuld mee naar huis krijgen. Hoe leuk is dat! We hebben alvast de namen op de tasjes gezet zodat elk kind straks zijn eigen knutselwerkje mee krijgt. In het verleden hebben we met kinderfeestjes wel eens fotolijstjes versiert, houten elfjes-hangers en stoffen tasjes.

Dit is zo simpel en geeft je ongeveer tussen de 20 en 30 minuten rust om de spelletjes klaar te zetten.

knutselen kinderpartijtje

9-De spelletjes

Keep it simple! Ze vinden practisch alles leuk op dit punt. doe maximaal 2 a 3 spelletjes.

Wij hebben “Eenhoorntje prik” (ezeltje prik anno 2020) En oldschool geblindoekt met een pollepel op de grond slaan tot je de pan met spekje gevonden hebt! Geen idee hoe dat spel heet, weet jij de naam? Laat het me weten in de comments!

Ook leuk:

-Stoelendans (kun je ook met kussentjes op de grond spelen als je stoeltjes te kort komt)
-Schminken
-pinata
-schipper mag ik overvaren
-kinderyoga

ezeltje prik
verkleed feestje verjaardag

10-Vrij Spelen

Er komt een punt dat je eigenlijk niets meer hoeft te doen. Zet een muziekje op en ze vermaken zichzelf prima.

Zet een kan limonade tap en schone bekertjes klaar voor zelfservice.

Heb je een tuin en is het mooi weer? Nog beter! Gooi ze naar buiten en laat ze lekker vrij spelen tot het tijd is om naar huis te gaan.

11-De goodiebag, Geven is leuker dan krijgen!

Ja, als kind bestond dit onderdeel gewoon niet. Vond het in het begin verschrikkelijk overdreven, maar ik ben helemaal om! Ik merk dat het samenstellen en uitdelen van de goodybags voor mijn meiden leuker is dan het zelf krijgen van de cadeautjes. En dat vind ik een mooie gedachte en gevoel dat ik ze graag gun.

Gooi er 2 (gezonde of lekker ongezonde) snoepjes in, eventueel een spekje of zakje chips erbij en wat onzin goodies zoals een Glittergel-pen, gummetje, glitterarmbandje, sleutelhanger, makser voor in de verkleedkist, stukje klei, mini 3d puzzel, of lipglossjes.

Stop dat in een leuk versiert craft-paper of stoffen tasje. En TADAAAA klaar is je goodiebag! Ik betrek mijn kinderen ook heel erg in het samenstellen van de tasjes. Dat versterkt het gevoel van het “geven”. Het is echt persoonlijk van h√Ļn, √°√°n hun vriendjes.

Ik vroeg aan Haley de avond voor haar verjaardag “ben je zenuwachtig?” Haar antwoord: “een beetje… ik heb zo’n zin om de tasjes te geven” Mijn moederhart explodeert dan bijna van trots. Geven is echt leuker dan onvangen. Laten blijken hoe belangrijk je vriendjes voor je zijn door ze iets liefs te geven is natuurlijk het hoogtepunt van je feestje.

knutsel idee kinderfeestje
knutsel tip kinderfeestje
zeemeerminnen taartje
verjaardag feest tips

Voor en nadelen kinderfeestje thuis:

Er zitten zoveel voordelen als nadelen aan het geven van een Kinderfeestje thuis voor een kind van 4, 5 of 6 jaar.
Hier alle voor en nadelen op een rijtje:

Eventuele Voordelen van het Thuis vieren van een verjaardagsfeestje:
-Relatief goedkoop.
-Je hoeft niet op pad met een horde kleuters.
-Leuke herinneringen aan “een kinderpartijtje thuis” zoals wij dat zelf ook hebben gehad vroeger (maar dan 2.0).
-Je kunt zelf eten maken in je eigen keuken en alles bij de hand wat vooraf is voorbereid.
-Voor die kleintjes is een feestje thuis in een vertrouwde omgeving spannend zat.
-Als een kleintje tussentijds eerder naar huis wilt is dat makkelijker geregeld dan op locatie.
-Trots en voldoening als het allemaal afgelopen is en je naar je stralende (maar kapot moeie) kindje kijkt.
-Je kan niemand kwijt raken in een overvolle speelhal.

Eventuele Nadelen van het Thuis vieren van een verjaardagsfeestje:
-Troep in je huis
-Meer werk aan de voorbereiding
-In het bijzonder zwaar om een hele middag alle kinderen te cateren als je zwanger bent of je been in het gips zit o.i.d.
-Als ze hyper worden kunnen ze “los” in je huiskamer gaan… (een tuin is dan een must, stuur je ze even naar buiten om uit te razen)
-Het kan behoorlijk intensief zijn.¬†Je moet ze zelf een beetje “entertainen” en begeleiden (of iemand vragen die komt helpen die dat goed kan.) “mama van Haley, ik moet naar de wc”, “ik wil meer limonade”, “ik ben mijn elastiekje kwijt”, “Zij pakt mijn masker af”, “ik heb gemorst…”¬†

Pick your battles

Voor een leuk kinderfeestje thuis hoef je dus heus niet niet uit te blinken in alles! Pak 1 of 2 dingen wat uitgebreider aan en steel daarmee de show. De rest kun je lekker basic en simpel houden.

Kijk waar jou kracht in zit! Ben jij de leukste liefste grappigste en geduldigste mama van de wereld en kun jij ze goed entertainen? Ga dan uitgebreid iets leuks met ze doen zoals knutselen, liedjes zingen en dansen! Ben je een meester bakker!? Bak een briljante verjaardag taart en bak koekjes-uitnodigingen. Ben je super creatief!? Knutsel supervette uitnodigingen en maak een killer van een tafelsetting!

Heb je veel te besteden? Bestel een toffe taart, laat custom uitnodigingen afdrukken en shop de mooiste styling. Heb je minder te besteden? DIY the hell out of it en shop je drip-cake bij de Hema en maak het af met deze taart toppers. Het hoeft echt niet de hoofdprijs te kosten om een Mega leuk kinderfeestje te geven!

DIY boltaartje
Photoshop Zeemeermin verjaardagkaartje uitnodinging voor verjaardagspartijtje
5 jarig verjaardag feest

Een hele hand vol 

5 jaar is een zeemeerminnen feestje waard!

Haley heeft een heerlijke en onvergetelijke eerste kinderfeestje thuis gehad. Een echt zeemeerminnen feest omdat ze “een hele hand vol” is! Ze had al haar liefste vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd¬†en het is zo’n¬†heerlijk en leuk clubje¬†kinderen. Zo lief voor en met elkaar!

Het feestvreugde begon om half 1 en zou tot 5 uur duren. Maar het groepje kleuters begon om 4 uur echt een beetje moe en gaar te worden. Haley kwam even bij mij hangen en vroeg: “Mama, is het al bijna afgelopen? Ik denk dat het is afgelopen, ik wil de tasjes geven en ze naar huis brengen” Ik keek naar alle rozige snuitjes en ik vond dat ze gelijk had. Even een appje naar alle ouders of we ze iets eerder konden terugbrengen, en dat was gelukkig prima.

Tijdens het aantrekken van alle jassen en schoenen hoorde ik kindjes tegen Haley zeggen “Haley, dit was het allerleukste feestje!” en “Ik wil eigenlijk nog niet naar huis” Zo lief!

Haley deelde de door de kinderen zelf geknutselde tasjes met inhoud uit aan haar vriendjes en zwaaide ze bij de deur uit, liep naar de huiskamer en kroop op de bank dussen haar zusjes in die druk in de weer waren met de inhoud van hun goodiebag tasjes. En zo zat ze, moe en tevreden.

Ik hoefde¬†niet te vragen hoe ze het had gehad, haar snuitje sprak boekdelen. En mijn moederhart moest zuchten¬†bij het aanblik van dit mooie meisje, mijn kleine baby… al een hele hand vol.

 Liefs, Jolanda

Zeemeermin slingers kinderfeestje
boltaartje zeemeermin
zeemeermin feest

We love Party Deco!

Partydeco heeft ons feest uitgerust met hun feestversiering en verkleedpak! En Haley is er zo blij mee!

We zijn heel erg selectief met wie we samenwerken en doen dit alleen met brands waar we 100% achter staan! We waren al jaren geleden overgestapt op alleen nog maar stoffen vlaggetjes en never nooit meer die lelijke plastic wegwerp versiering.

Nu zijn zijn nu wel een beetje verliefd geworden op de Meri Meri lijn feestartikelen! Wat een prachtige lieve decoraties! Het is zo mooi gemaakt dat we het na het feestje zorgvuldig hebben opgeborgen voor het volgende feestje. Ik zeker weet dat we van deze versiering nog jarenlang plezier zullen hebben!

We waren eigenlijk niet van plan om wegwerp bordjes te gebruiken (omdat: niet duurzaam) Maar toen we deze duurzame schelp bordjes zagen waren we overstag! En na de taart en poffertjes waren ze eigenlijk nog prima! Dus heb deze gewoon afgespoeld en afgedroogd zodat ze nog minimaal 1 ronde mee kunnen doen. Miley had al aangegeven ook een zeemeerminnenfeest te willen geven (straks 10 jaar, dus heel ander kaliber, maar zeemeerminnen blijven tof) Dus dan kunnen deze bordjes weer op tafel! Score!!!

Verkleedkleding is meestal van flut materiaal gemaakt, gaat snel kapot en word lelijk na 3x dragen. De Meri Meri verkleedkleding is gewoon gemaakt om mee te spelen zonder na een keer dragen meteen uit te zien om weg te gooien. Mooi materiaal, mooi en stevig afgewerkt, prachtige designs. Love it!

We willen onze partner Party Deco & Kids Deco bedanken voor het ondersteunen van ons blog en het mogelijk maken dat we onze video’s, vlogs en blogs kunnen blijven produceren en zo mensen kunnen blijven inspireren.

Vanwegen dit soort ondersteuning kunnen we doen waar we het meest van houden: Creatief zijn en onze kennis, verhalen, Foto’s en video’s met jullie delen!

Impressie nieuwe Editie Trainingsdag Brandbuilding, Fotografie & Instagram

Eerste treningsdag editie van mijn nieuwe  serie Trainingsdagen!

Wat een toffe dag, Afgelopen zondag 17 november 2019 was de allereerste editie van de nieuwe serie Trainingsdagen Brand building en Fotografie die we organiseren. En wat heb ik genoten van alle enthousiaste en inspirerende deelneemsters!

Onderneemsters van totaal verschillende hoeken en branches kwamen onze workshop volgen. Van tattoo artist tot consulting in Innovatie en verduurzaming, Model, Insta account manager bij Funda, sport therapeute, voedingsdeskundige. Totaal verschillende branches, maar een ding hadden ze met elkaar gemeen. Ze kwamen allemaal om zichzelf te ontwikkelen en te investeren in zichzelf en hun bedrijf op gebied van Fotografie, Brandbuilding en Instagram! 

Hier een impressie van hoe het theorie deel van deze dag geweest was. (niet iedereen wilde op camera, en dat hebben we  dus ook gerespecteerd) Een hele berg aan informatie, notities, een boel inspiratie. Ik denk met jullie mee, maar ook de deelneemsters onderling konden met elkaar meedenken en elkaar inspireren. Super mooi om te zien! Er werden veel vragen gesteld en beantwoord. En iedereen had weer een boel nieuwe kennis om stappen vooruit te kunnen maken!

 

Wil jij er de volgende keer bij zijn!? Binnenkort maken we de nieuwe data bekend voor begin 2020. Je kunt je hier aanmelden om een email te krijgen zodra de pre-sale begint. En wieweet zie ik jou de volgende Brandbuilding en/of fotografie Trainingsdag op deze geweldige locatie in Amsterdam!

Liefs,
Jolanda

 

NEW!!! Photography & Brand Building Training


I DID IT, I created a complete Training program!

There is just one but… It is in DUTCH and I will give the training sessions Live here in Holland on a really beautiful¬†location in Amsterdam! So I will, Just this once, continue my story in DUTCH. I hope you understand.¬†

 


Oke dan! Zo, Zo trots op wat we hebben klaar staan!

Juist! Je hebt het goed gehoord! Ik ga nu na een break van 4 jaar het weer oppikken! Trainingen, workshops geven, en coaching  in Fotografie en Brand building. 

Waarom? Omdat ik het mis! Ik loop er nu al ruim een jaar mee in de rondte, maar deze zomer tijdens onze roadtrip door europa kon ik er niet meer omheen, ik MOET dit weer gaan doen. Ik vind het zo leuk om iets uit te leggen en de muntjes horen vallen. Om te zien hoe die nieuwe kennis opgepakt word en er mooie dingen gecre√ęerd worden, doelen worden gehaald, vooruitgang word geboekt.
En daar doe ik het voor! Dat gevoel iets bijgedragen te hebben aan de dromen en passies van een ander. Hoe tof is dat!

Dus sind ik terug ben heb ik hieraan gewerkt. Eerst de inhoud van de lesstof. Die moest geupdate worden. Er is een hoop hetzelfde gebleven, maar er is ook een hoop veranderd… Aanvullen, herschrijven, aanpassen, en kneden tot iets nieuws.

Ditmaal niet voor groepen van 25 personen… nee, kleine groepjes van max 10 deelnemers. Alle aandacht, alle tijd, een stukje klassikaal en een stukje persoonlijke begeleiding. Een deel Theorie, een deel praktijk.¬†

Dat is hoe we het anno 2019 gaan doen en ik heb er zin in!

 

17 november knallen we de eerste trainingsdag erin!

Neem snel een kijkje op het Fotografie en Brandbuilding Trainingen deel van deze website voor meer info

Wieweet zie ik je binnenkort op een van mijn Trainingsdagen!

Subscribe and be updated!

Meld je aan en blijf op de hoogte!

We houden je graag op de hoogte als er nieuwe Blogposts, Podcasts of video's online staan!
Bij elke nieuwe post ontvang je een berichtje (max.1x per week)

Join our mailing list to receive the latest news and updates on all new uploaded content!

Yes! You have successfully subscribed! - Gelukt! We houden je op de hoogte! Liefs!

Pin It on Pinterest