Recipe for fun!

Read this blog in English

Ever wonder why kids go mad as soon as they come anywhere near sand!? Just dive in there with them and you’ll find out!
Play as if you were 5 years old. Just dive in there with them! Run, jump, dance, kick it, run it through your fingers and yo crazy until you’re totally out of breath. Then fall down laughing and feel the endorphins take over. That’s is why.

That’s exactly what we did on an evening this summer when there was a huge fire in this big waste/plastic-recycling factory in Amsterdam and we had to flee because the black toxic smoke was covering our village. We jumped in our van and just drove away from the smoke-polluted zone. We had no idea where to go so we just headed towards the Dutch coast until we landed on a beautiful dunes area where we could relax and wait until the fire was under control. And we had a blast! We ended up sleeping at my parent’s house because it took a bit longer to put out that big fire over there, but we had a wonderful weekend anyway!

When we came back home the black smoke was gone and it already had rained so that purified the air a bit. We ventilated and cleaned our house thoroughly and no harm was done to our little house and garden. But still so sad to think how much pollution went up in the air during that fire. I hope no one was harmed or breathed too much of that toxic air that weekend.

Anyway, we took a bad situation and turned it around into a beautiful sunny sand-filled day!
The conclusion of this weekend: The best recipe for fun anytime anywhere: Just add some sand!

Lees deze blog ook in het Nederlands ↠ read this blog in Dutch

Ooit afgevraagd waarom kinderen los gaan zodra ze ergens in de buurt van zand komen!? Duik er zelf in met je kinderen en dan snap je waarom! Ren, spring, dans, schop erin, laat het door je vingers glijden en ga helemaal los totdat je compleet buiten adem bent. Val dan lachend neer en voel hoe de endorfines het overnemen. Dit is waarom.

Dat is precies wat we deze zomer deden toen er een enorme brand was in een grote afval / plastic-recyclingfabriek in Amsterdam. We moesten vluchten omdat de zwarte giftige rook ons ​​dorp bedekte. We sprongen in ons busje en reden. We reden gewoon weg van de rookverontreinigde zone, geen idee waar we heen moesten maar het enige wat we wisten is, overal liever dan hier. Dus reden gewoon richting de Nederlandse kust totdat we op een prachtig duingebied landden waar we konden ontspannen en wachten tot het vuur onder controle was. En we hebben een fantastische dag gehad! We sliepen uiteidelijk bij het huis van mijn ouders omdat het wat langer duurde om dat grote vuur daar meester te krijgen. Hoe dan ook hadden toch een geweldig weekend!

Toen we thuiskwamen was de zwarte rook verdwenen en had het al geregend, zodat de lucht een beetje werd gezuiverd. We ventileerden en reinigden ons huis grondig en er was geen schade aangericht aan ons kleine huis en tuin. Toch best triest om te bedenken hoeveel gif en vervuiling de lucht in is gegaan tijdens die brand. Ik hoop dat niemand dat weekend teveel schade of teveel van die giftige lucht heeft ingeademd.

Hoe dan ook, we namen een slechte situatie en veranderden het in een prachtige zonnige dag vol zand en liefde!
De conclusie van dit weekend: Het beste recept voor plezier altijd en overal: Voeg gewoon wat zand toe!

Photography: Michiel Fook & Jolanda Marti

Deel deze blogpost

[supsystic-social-sharing id='1']

Recipe for fun!

by | dec 29, 2017 | Lifestyle, Personal & family, stories, Thaughts | 0 comments

TAGS:
[st-tag-cloud]

COMMENTS:

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

LEES OOK:

[related-posts-thumbnails]