Het ouderschap word al makkelijker. We hadden ooit in ons hoofd: 2 kinderen. En daartussen 4 jaar. Zodat je elk kind alle aandacht kunt geven en genoeg tijd over houd voor jezelf. Plus dat tijdens de zwangerschap de oudste al op school zit.

En toen kwam ons heerlijke blonde gekrulde cadeautje er plots achteraan. Quinn werd geboren met 2 jaar verschil op Haley. De mooiste verassing van ons leven.

En toen werd ook meteen bevestigd wat we voorheen al dachten. Het is echt 100x zwaarder als je meer dan 1 kind in de luiers hebt. Aandacht verdelen. Al je energie loopt 2x zo snel leeg. En hoe heerlijk was het toen we alle aandacht aan nummer 1 en nummer 2 individueel konden geven. Nu hadden we twee hele kleintjes tegelijkertijd in huis, met alle kleine kinderen zorgen erbij.

Maar nu Quinn al over de 4 is hebben we nu 3 schoolgaande kinderen. En het leven word alweer een heel stuk overzitelijker.
In de auto stappen gaat sneller.
Ik hoef geen honderd dingen mee te nemen zoals knuffels extra kleding, doekjes en snacks. Plus… we zijn luier-af.

Het ouderschap begint weer lichter aan te voelen. Alsof we minder geleefd worden. Overzichtelijker en simpeler. Iedereen wast zichzelf in bad. Iedereen pakt zelf iets te eten of drinken tussendoor. Iedereen trekt zijn eigen jas en schoenen aan. Iedereen zoekt zelf zijn outfit uit in de ochtend en kleed zichzelf aan.

Het gehaast en gestress om ergens ooit optijd aan te komen met de hele meute is vrijwel verdwenen. (Uutzonderingen daargelaten)

Met een tiener in huis hebben we ook automatisch een oppas voor als ik even naar de brievenbus o.i.d. moet lopen.

Er is vanaf komend schooljaar een continue rooster ingevoerd dus elke werkdag ben ik tot 2 uur kinderloos en 2 dagen per week zijn ze na school bij opa en oma. Ik heb dus straks een 32 urige werkweek.

Ook kwa werk kijkt alles vanaf oktober weer helemaal goed te gaan komen met wat enorme veranderingen. (daarover vertel ik later meer als er meer concreet is en vast staat)

Verbouwing is bijna klaar en dat geeft ook fiziek meer bewegingsruimte. Met 5 personen was dat meer dan noodzakelijk.

Het ouderschap word al makkelijker.
We got this.
What a ride.
tienerjaren… bring it.

 

Fotografie: Jolanda Marti fotografie

[igp-video src=”” poster=”https://wildandboho.com/wp-content/uploads/2021/08/het-ouderschap-word-al-makkelijker.-we-hadden-ooit-in-ons-hoofd-2-kinderen.-en-daartussen-4-jaar.-zo.jpg” size=”large”]Het ouderschap word al makkelijker. We hadden ooit in ons hoofd: 2 kinderen. En daartussen 4 jaar. Zodat je elk kind alle aandacht kunt geven en genoeg tijd over houd voor jezelf. Plus dat tijdens de zwangerschap de oudste al op school zit. En toen kwam ons heerlijke blonde gekrulde cadeautje er plots achteraan. Quinn werd geboren met 2 jaar verschil op Haley. De mooiste verassing van ons leven. En toen werd ook meteen bevestigd wat we voorheen al dachten. Het is echt 100x zwaarder als je meer dan 1 kind in de luiers hebt. Aandacht verdelen. Al je energie loopt 2x zo snel leeg. En hoe heerlijk was het toen we alle aandacht aan nummer 1 en nummer 2 individueel konden geven. Nu hadden we twee hele kleintjes tegelijkertijd in huis, met alle kleine kinderen zorgen erbij. Maar nu Quinn al over de 4 is hebben we nu 3 schoolgaande kinderen. En het leven word alweer een heel stuk overzitelijker. In de auto stappen gaat sneller. Ik hoef geen honderd dingen mee te nemen zoals knuffels extra kleding, doekjes en snacks. Plus... we zijn luier-af. Het ouderschap begint weer lichter aan te voelen. Alsof we minder geleefd worden. Overzichtelijker en simpeler. Iedereen wast zichzelf in bad. Iedereen pakt zelf iets te eten of drinken tussendoor. Iedereen trekt zijn eigen jas en schoenen aan. Iedereen zoekt zelf zijn outfit uit in de ochtend en kleed zichzelf aan. Het gehaast en gestress om ergens ooit optijd aan te komen met de hele meute is vrijwel verdwenen. (Uutzonderingen daargelaten) Met een tiener in huis hebben we ook automatisch een oppas voor als ik even naar de brievenbus o.i.d. moet lopen. Er is vanaf komend schooljaar een continue rooster ingevoerd dus elke werkdag ben ik tot 2 uur kinderloos en 2 dagen per week zijn ze na school bij opa en oma. Ik heb dus straks een 32 urige werkweek. Ook kwa werk kijkt alles vanaf oktober weer helemaal goed te gaan komen met wat enorme veranderingen. (daarover vertel ik later meer als er meer concreet is en vast staat) Verbouwing is bijna klaar en dat geeft ook fiziek meer bewegingsruimte. Met 5 personen was dat meer dan noodzakelijk. Het ouderschap word al makkelijker. We got this. What a ride. tienerjaren... bring it.

 

Meepraten over dit onderwerp kun je het beste doen op Instagram: @wildandboho! Laat een reactie achter onder deze post of onder de instagram post van deze blogpost.

Deze blogpost kun je hieronder terugvinden op mijn Instagram page en klik vooral op de “volg” button om op de hoogte te blijven van al mijn nieuwe blogposts!

[igp-embed url=”https://www.instagram.com/p/CS19g1eDK8L/embed/” width=”612″ height=”710″]

 

Deel deze blogpost

[supsystic-social-sharing id=’1′]

 


You might also like to read:

[related-posts-thumbnails]