Letterlijk afstand nemen om te reflecteren op je leven. Ik heb dat altijd gewoon nodig. Afgelopen jaar was op reis gaan bijna onmogelijk. Wat heeft jou erdoorheen gesleept dit jaar?

Voor mij is het altijd al helend geweest om eens in de 6 maanden minimaal zo’n 2 weken afstand van het dagelijse leven te kunnen nemen. Om erop te kunnen reflecteren vanaf een afstandje. Om er even uit te stappen en letterlijk vanaf een fijne afstand te kunnen aanschouwen waar we normaalgesproken volop middenin zitten. Niet perse luxe of duur. Maar wel echt eruit.

Die afstand helpt mij het grote plaatje te kunnen zien. Relativeren, afwegen, knopen doorhakken en koersen veranderen of bijsturen. De eerste week heb ik nodig om te ontkoppelen, de tweede week komt er ruimte voor helderheid, inspiratie en nieuwe inzichten.

Deze hele panini heeft daar lekker roet in het eten gegooid. Camping plekjes waren schaars en prijzig. En dit jaar lijkt het erop dat het reizen ook niet voor ons weggelegd is. Balen. Omdat we right about NU wel even wat afstand zouden kunnen gebruiken van dat stoofpotje called life waar we al een jaar in zitten te pruttelen.

Waar blijft de lente dan!? De weergoden hebben een baby gekregen die hun “weer afstandsbediening” tepakken heeft gekregen denk ik.

Elk denkbare weersomstandigheid zien we de revue passeren. Alsof ik naar een scène van een romantische kerst-commedie zit te kijken en er een jaar voorbij strijkt. Zon met 23 graden en ijskoude wind, gevolgd door hagel en wat natte sneeuw, dan halfbewolkt, dan trekt het dicht voor onweer en een hoosbui waarna de zon weer tevoorschijn komt. Kleed je daar maar eens op. Gelukkig hebben we onze @spetter_nl broekjes klaar staan om de regen te trotseren.

Wat ons dit afgelopen jaar erdoorheen heeft getrokken!? Deze 3 dingen:

1-Onze verbouwing
2-Een tropische zomer en onze oase van een achtertuin!
3-Een weekje in een yurt bij @for_rest_glamp

We missen gewoon ook onze bus. Ik zit er heel serieus aan te denken om de bus in de achtertuin te parkeren voor het vanlife gevoel.

Heb jij deze global panini nieuwe manieren moeten bedenken om met bepaalde dingen om te gaan omdat je oude gewoontes nu niet meer mogelijk waren?