[igp-video src=”https://wildandboho.com/wp-content/uploads/2021/04/๐Ÿ›ผ-๐——๐—ฎ๐—ด-8-๐—ผ๐—ฝ-๐—ฅ๐—ผ๐—น๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ฎ๐˜๐˜€๐—ฒ๐—ป.-ok-weer-een-stapje-vo.mp4″ poster=”https://wildandboho.com/wp-content/uploads/2021/04/๐Ÿ›ผ-๐——๐—ฎ๐—ด-8-๐—ผ๐—ฝ-๐—ฅ๐—ผ๐—น๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ฎ๐˜๐˜€๐—ฒ๐—ป.-ok-weer-een-stapje-vo.jpg” size=”large”]๐Ÿ›ผ ๐——๐—ฎ๐—ด 8 ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฅ๐—ผ๐—น๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ฎ๐˜๐˜€๐—ฒ๐—ป. Ok! Weer een stapje vooruit gemaakt afgelopen zondag. Die noppen (toe-stops) op de voorkant heb ik eraf gehaald en voor het eerst geprobeerd om te kijken hoe dat voelt. Ik kreeg na mijn stories heel veel de vraag: "Waarom zonder!?" En het antwoord daarop is: Zonder de toestops heb ik meer bewegingsvrijheid. Ik merkte dat als ik bijvoorbeeld 1 been gestrekt naar achteren wilde (proberen te) rollen het remblokje op de neus van de rolschaats de grond raakte en dan sta je dus abrupt stil. Ook bij het oeffenen te balanceren op de voorste wieltjes zaten ze in de weg. En helaas heb ik geen verstelbare stop die ik kan terugdraaien. Dus ik heb na wat advies de stops er helemaal af gehaald. Daarnaast rem ik niet met de stops en gebruik ik ze amper. Alleen zet ik me heel soms af met de neus. Als ik daar te veel aan gewend raak en later de stop wil verwijderen dan kicked "muscle-memorie" in en dan denk ik dat het veel langer duurt om te wennen aan rolschaatsen zonder die stop. Dus dan leer ik liever nu zonder sinds ik nogmaar op dag 8 zit en eigenlijk geen gewortelde gewoontes heb ontwikkeld zegmaar. Hoe het ging!? Best ok, hoewel ik het spannender vond als ik dacht. Het was vooral een mentaal dingetje. Voluit recht voorover knallen is nu ineens een mogelijkheid die eerst niet heel erg aanwezig was. Daarbij heb je het reflex om terug te compenseren naar achteren als je bijna voorover valt waardoor je juist achterover klapt. Dus dat neusrem blokje was toch wel een veiligheidsnet. En dat voelde wel een beetje Sketchy in het begin. Heb dus ook maar even kniebeschermers om gedaan voor de zekerheid. Maar al met al viel het echt reuze mee. Zodra ik over de angst van het vallen heen was ging het prima en vond ik de nieuwe bewegingsvrijheid zo heerlijk! Oja, en check mijn mini yoga-sessie op rolschaatsen halverwege de video! Ik kan gewoon de combinatie maken, scheelt weer tijd. ๐Ÿคฃ Ik heb wel gemerkt dat de meeste andere mensen van mijn leeftijd niet rolschaatsen zegmaar... komop mensen, leef een beetje. Whahaha why so serious!? ๐Ÿ›ผโ€โ™€๏ธ Welke dingen doe jij waarvan de meeste leeftijdsgenoten zichzelf er te "volwassenen" voor vinden!?

๐Ÿ›ผ ๐——๐—ฎ๐—ด 8 ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฅ๐—ผ๐—น๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐—ฎ๐˜๐˜€๐—ฒ๐—ป. Ok! Weer een stapje vooruit gemaakt afgelopen zondag. Die noppen (toe-stops) op de voorkant heb ik eraf gehaald en voor het eerst geprobeerd om te kijken hoe dat voelt.

Ik kreeg na mijn stories heel veel de vraag: “Waarom zonder!?” En het antwoord daarop is: Zonder de toestops heb ik meer bewegingsvrijheid. Ik merkte dat als ik bijvoorbeeld 1 been gestrekt naar achteren wilde (proberen te) rollen het remblokje op de neus van de rolschaats de grond raakte en dan sta je dus abrupt stil. Ook bij het oeffenen te balanceren op de voorste wieltjes zaten ze in de weg. En helaas heb ik geen verstelbare stop die ik kan terugdraaien. Dus ik heb na wat advies de stops er helemaal af gehaald.

Daarnaast rem ik niet met de stops en gebruik ik ze amper. Alleen zet ik me heel soms af met de neus. Als ik daar te veel aan gewend raak en later de stop wil verwijderen dan kicked “muscle-memorie” in en dan denk ik dat het veel langer duurt om te wennen aan rolschaatsen zonder die stop. Dus dan leer ik liever nu zonder sinds ik nogmaar op dag 8 zit en eigenlijk geen gewortelde gewoontes heb ontwikkeld zegmaar.

Hoe het ging!? Best ok, hoewel ik het spannender vond als ik dacht. Het was vooral een mentaal dingetje. Voluit recht voorover knallen is nu ineens een mogelijkheid die eerst niet heel erg aanwezig was. Daarbij heb je het reflex om terug te compenseren naar achteren als je bijna voorover valt waardoor je juist achterover klapt. Dus dat neusrem blokje was toch wel een veiligheidsnet. En dat voelde wel een beetje Sketchy in het begin. Heb dus ook maar even kniebeschermers om gedaan voor de zekerheid. Maar al met al viel het echt reuze mee. Zodra ik over de angst van het vallen heen was ging het prima en vond ik de nieuwe bewegingsvrijheid zo heerlijk!

Oja, en check mijn mini yoga-sessie op rolschaatsen halverwege de video! Ik kan gewoon de combinatie maken, scheelt weer tijd. ๐Ÿคฃ

Ik heb wel gemerkt dat de meeste andere mensen van mijn leeftijd niet rolschaatsen zegmaar… komop mensen, leef een beetje. Whahaha why so serious!?

Welke dingen doe jij waarvan de meeste leeftijdsgenoten zichzelf er te “volwassenen” voor vinden!?