Wat is vrijheid?

Ik ben geen anti-vaxxser. Maar word nu wel snel zo weggezet.
Ik, mijn partner en mijn kinderen hebben altijd het vaccinatie programma gevolgd.
Maar dit nieuws gaat wel een heel aantal stappen te ver. Geen direct of indirect gedwongen of verplichte vaccinatie? Nou blijkbaar gaan we wel die kant op.

Deze snel ontwikkelde en kort geteste vaccins hebben nog geen data of testrezultaten over de lange termijn gevolgen.

Het middel mag nooit erger zijn dan de kwaal. Deze vaccins redden levens dus ja belangrijk dat die gegeven worden aan de juiste groepen mensen. Voor onze generatie is dit dus niet het geval.

Een vaccinatie voor het beschermen van de zwakkere in de samenleving ben ik zeker bereid te nemen. Maar wel met wat meer data en zicht op de lange termijn bijwerkingen en effecten. Zodra dat duidelijk is zet ik een covid vaccin. En dan kies ik welke. Als het moet betaal ik er tegen die tijd zelf voor. Maar nu nog niet.

Mag ik van de zomer met mijn kinderen dan niet naar het zwembad? De sportschool? De winkel? Een terrasje? Mijn kinderen naar school? Je kan toch niet een shitoad aan verchillende soorten snel ontwikkelde vaccins die niet op langere termijn getest zijn (indirect) gaan verplichten? Dat klopt toch niet!?

De indirecte verpliching maakt mij alleen maar standvastiger dat dit niet ok is. Iedereen die zich kwetsbaar voelt (is) of wie zich niet zijn vrijheden beroofd ziet worden mag de prik nemen. Snap ik super goed. Maar ik onderhandel niet met mijn gezondheid. Ik zal mijn standpunt niet wijzigen onder druk en chantage. Ik voel gewoon langzaam hoe mijn hakken in het zand zakken. Nu word dit gewoon ook nog eens een principe kwestie.

Is dat egoïstisch? Ja en nee. Ik maak keuzes met de informatie die mij gegeven word. Ik geloof echt helemaal niet in theorieën waarbij de overheid ons wil veranderen in drones of zoiets. Maar ik wil wel even afwachten wat dit vaccin doet met een lichaam op de langere termijn. Ik ga er vanuit dat het wel snor zit en dan doen we over 1 a 2 jaar gezellig mee. Ik geloof namelijk wel in inentingen. Maar ik geloof ook in self beschikking over je eigen lijf en leven

Voor nu kijk ik vanaf de zijlijn even toe hoe anderen een terrasje pakken. Whatever. I’m good here.

 

 

 

Meepraten over dit onderwerp kun je het beste doen op Instagram: @wildandboho! Laat een reactie achter onder deze post of onder de instagram post van deze blogpost.

Deze blogpost kun je hieronder terugvinden op mijn Instagram page en klik vooral op de “volg” button om op de hoogte te blijven van al mijn nieuwe blogposts!

[igp-embed url=”https://www.instagram.com/p/CK3j1cyDaNE/embed/” width=”612″ height=”710″]

 

Deel deze blogpost

[supsystic-social-sharing id=’1′]

 


You might also like to read:

[related-posts-thumbnails]