Je feestje gaat niet door…
leg dat een 4 tot 10 jarige maar eens uit.

Is het kinderfeestje van je kindje uitgesteld? Hartverscheurend voor je kleintje. Voor kinderen is de verjaardag natuurlijk het moment van het jaar waar ze naartoe geleefd hebben. De wereld van een kind is zo klein dat hun universum en hun geluk draait om deze kleine dingen.

Ik kan me zeer levendig voorstellen hoe verschrikkelijk je je dan voelt om dat grote verdriet bij je kleintje. Helemaal als ze van de leeftijd zijn waarbij ze nog absoluut geen boodschap hebben aan die “Corona” en totaal niet de noodzaak zien om ook maar een dag te verplaatsen. Maar jullie hadden het beloofd! Krak zegt je hart.

Vertel zo eerlijk mogelijk wat de situatie is. En dat het gevaarlijk is om veel de straat op te gaan. Dat mensen ziek worden en dat je dat niet wilt dat dat gebeurt bij jullie.  En dat de “Corona” ziekte straks ook weer verdwijnt. Laat zeker ook blijken dat jij het zelf ook allemaal stom en niet leuk vind. Verdrietig zijn mag. Boos zijn mag. Er zijn geen “foute emoties”. Veel knuffels, extra aandacht en veel afleiding kunnen ervoor zorgen dat je kindje zich gehoord en begrepen voelt. Een verjaardag is ook super belangrijk.

Ok, niet jou schuld dat het niet kan doorgaan maar je kunt nu wel extra veel tijd besteden om een kickass next-level feestje te plannen voor je spruit! (en dat is makkelijker dan je denkt)

Tover het verdriet van je kleintje om naar een grote lach en het verzacht het leed met deze 7 tips hieronder: 

tip-1 De nadruk op wat wel kan

Nee opa en oma komen nu nog niet langs. Nee Het feestje kan nu niet door gaan. Nee je kinderfeestje ook niet. Nee we gaan niet naar Monkytown nu. Nee. Nee. Nee Dat is het enige wat ze horen. Maar je glas is half vol! Bijvoorbeeld:

-Je krijgt eigenlijk dubbel feest! Extra feestdag en dubbel taart! Namelijk:
   +NU ons “THUIS” feestje en alleen WIJ zijn uitgenodigd omdat we zulke leuke dingen gaan doen die niemand anders mag dan wij! 
   +Straks het vertraagde “Verassing er is toch een feestje!” feest met alle vrienden en familie!
   +En het “Kinderfeestje” die natuurlijk nu extra leuk gaat worden als je je vriendjes zo lang niet gezien hebt!

-Je krijgt 1 hele dag de volledige aandacht van mama en papa 

-bepaal zelf mee hoe je dag (in huis of de tuin) eruit ziet!

 

tip 2 – Maak er een maffe, rare, tegekke en unieke dag van om nooit te vergeten!

Hang toch gewoon lekker vlaggetjes op! Geef een cadeautje waar ze echt leuk en lang mee kunnen spelen in quarantaine. En het is te overwegen om straks bij het grote mensen feest nog een klein cadeautje te geven als kers op de taart. 

Laat je kindje de hele dag de activiteiten kiezen binnen het huis/tuin. Doe iets waarvan je er normaal gesproken geen zin in hebt omdat het te veel troep geeft of omdat het een gedoe is… Het mag NU en daarna nooit meer. Een eenmalige WILD-card (nadruk op wild) Papa en mama zijn even kind geworden voor 1 dag!

Bouw een enorme hut in de woonkamer met allemaal kussens en matrassen op de grond voor het hele gezin.

Een hindernissen Parcour afleggen door het hele huis en tuin. 

Pak allemaal een Instrument en maak de grootste kabaal die je maar kunt bedenken!

Huiskamer disco met lichtjes en harde muziek.

Spelen met een hele spuitbus scheerschuim in de badkuip (vergeet de duikbril niet).

Logeren in de huiskamer met alle matrassen.

Ga allemaal in de tuin staan zingen zo hard jullie kunnen! De HELE WERELD mag horen dat jullie feest hebben! OEEEE Stout!!! 

Leen of huur een beamer en maak een thuisbioscoop met zelfgebakken popcorn en alles!

Bouw een kampvuur in de achtertuin!

Maak een berg van alle matrassen en kussens in huis en spring en glij daar vanaf alsof het monkeytown is!

Bestel een zooitje ballebak ballen en maak je eigen ballenbak in huis voor een dag! (daarna leuk om te hebben voor feestjes) 

tip3 -Taart

Bak zelf een taart samen met je kind en versier deze samen.

Het gaat om de bezigheid natuurlijk! boeit echt niets als het er niet uitziet! Ga LOS met de versiersels!

 

tip4 -Post

Vraag aan iedereen die je kent of ze een leuk kaartje, brief of tekening willen opsturen om het leed te verzachten.
Voor de opa’s en oma’s (en beste vrienden) misschien vragen of ze een klein Quarantaine-verjaardag-cadeautje pakketje op de post willen doen voor je jarige job! 

Pro-tip Verzamel de brieven en pakjes en combineer deze met tip 3.

 

tip5 -Video messages en calls

Zorg dat de hele dag verspreid er What’s app video-calls binnen komen voor je kleintje van familie en vriendjes van school!

Voor een praatje, het cadeautje digitaal te overhandigen, maar eventueel ook om een liedje voor je kindje te zingen of een gek toneelstukje, goocheltrucs, mop of rijmpje!

Inmiddels hebben we al een aantal van deze optredens gegeven de afgelopen weken voor klasgenootjes, kinderen van frienden en oma! 

 

tip6 -raam voorstelling

Ken je iemand die super goede googel-truucks kan doen of leuke liedjes met gitaar kan zingen? Vraag of iemand voor een kleine raam-show kan zorgen!

 

tip7 -Datum onbekend

Prik nog geen nieuwe datum, tel niet af naar een dag waarvan we niet weten wanneer het weer “kan”.

Stay safe

Juist op deze momenten mis je de oma’s en opa’s, vrienden en familie om je heen. Maar bedenk je, we blijven allemaal even zoveel mogelijk in insolatie om elkaar en vooral de kwetsbare groep mensen te beschermen. Blijf zoveel mogelijk binnen en weg van mensen buiten je huishouden en stel je plannen uit tot we hier doorheen zijn met z’n allen! BEND the curve!

En tot die tijd, hier wat inspiratie en leuke plaatjes van een kinderfeestje om blij van te worden! Ben jij ook alvast het “inhaal feestje” aan het plannen?

 

Quinn word 3 jaar op 2 Mei 2020

 

Volgens de experts gaat deze pandemie nog wel even duren.
Over iets meer dan een maand word Quinn 3. Nog geen basisschool leeftijd dus ook geen kinderfeestje. En we gaan haar dus ook niet zeggen dat ze jarig is. We vieren het subtiel door er gewoon een leuke dag thuis en in de tuin van te maken. Verder vertellen we haar niets. Ze is 3, weet zij veel.

Quinn heeft geen boodschap aan Corona! Zodra dit meisje hoort dat ze jarig is wilt ze een feestje, en wel nu. Daarnaast bezit ze 0 tijdsbesef. Voor zover onze Quinnie weet zal ze straks (als alle covid-19 gedoe voorbij is) voor het “echie” jarig zijn zonder Quarantaine drama’s. Lekker in de zomer (ik ga er vanuit dat we er dan wel doorheen zijn toch?) Met alle vrienden en familie in de tuin. En dat vertellen we haar pas 1 dag van te voren zodat de aanloop niet te groot is. 

Ik denk dat Haley ons gek had gemaakt als we haar Zeemeerminnenfeestje hadden moeten uitstellen. Dan was deze Quarantaine vrij ondragelijk geworden. Er kan niemand zo goed zeuren, zagen en smeken als Haley! Als iets in haar kop zit, hemeltjelief. Berg je dan maar. Voor ons was dat met hakken over de sloot voor haar 5 jarige verjaardag waar ze al weken naartoe leefde. Ik kan zo goed snappen hoe groot het verdriet moet zijn voor alle jarige jobjes die hun feestje in rook zien opgaan. Helemaal als ze nog te klein zijn om deze pandemi crissis te bevatten. 

Maar uitstel betekend geen afstel! Plan, beraam, organiseer, bereid voor, knutsel en droom van het grootste feest ooit. Zoek afleiding, vergeet het eventjes voor een tijdje en zodra de stof gaat liggen en we kunnen herstellen van onze wonden is het ook weer tijd om de kant en klare, compleet uitgewerkte feestplannen uit de kast te halen en gloedje nieuwe uitnodigingen door de bus te gooien! 

Dit word het mooiste verjaardag feest ooit. We vieren een jaartje erbij, een ervaring erbij en sneller dan ooit zul je weer jarig zijn!